Bílí Tygři Liberec

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Date of publication Author Ondřej Belák, Martin Voltr

Liberec - Dlouhé období závěrečné přípravy české reprezentace do 18 let na mistrovství světa je tady, tým zahájí první soustředění ve středu 27. března v Buly Aréně v Kravařích. Trenér David Čermák na něj pozval 23 hráčů včetně Tomáše Galvase a Adama Krále.

Za mořem o víkendu vyvrcholila základní část kanadských juniorských soutěží, kterých se nyní týkají ze strany české nominace největší otazníky. Ty se však nijak nepromítnou do prvního soustředění. Na kravařském ledě budou od středy 27. do soboty 30. března trénovat pouze hráči z domácích klubů, s výjimkou dvou z finského Lahti.

Bílí Tygři mají v nominaci dvojnásobné zastoupení, o účast na šampionátu zabojuje dvojice obránců – Tomáš Galvas s Adamem Králem. Oběma v úterý skončily zápasové povinnosti na klubové úrovni při těsném vypadnutí juniorky ve čtvrtfinále s Kometou.

Osmnáctka v rámci závěrečné přípravy na mistrovství světa absolvuje pětici tréninkových kempů. Úvodní dva kempy se uskuteční ve slezských Kravařích, první od 27. do 30. března a druhý od 2. do 5. dubna, a nebudou ještě čítat žádné zápasy. Vzápětí se 8. dubna usadí v Chomutově, kde ve čtvrtek 11. a pátek 12. dubna odehraje přátelská utkání s Lotyšskem. Na sever Čech se po krátkém oddechu hráči vrátí 15. dubna.

17. a 18. dubna absolvují další dvojzápas, tentokrát proti Slovensku. Oba duely však odehrají ve Velkém Meziříčí, aby Slováci nemuseli cestovat přes celé Česko. Poslední kemp začne v Chomutově 20. dubna a výběr trenéra Davida Čermáka z něj už zamíří do Finska.

Svůj program na šampionátu zahájí ve čtvrtek 25. dubna utkáním proti Švýcarsku a hned druhý den vyzve obhájce bronzových medailí z Kanady. Po dni volna nastoupí Češi na loni stříbrné Švédy a vzápětí na outsidera z Kazachstánu, který se mezi elitu v kategorii U18 vrací po dlouhých jednadvaceti letech.

Nominace české osmnáctky na 1. kemp

Brankáři: Matyáš Mařík (České Budějovice), Marek Uherek (Zlín), Ondřej Štěbeták (Jihlava).

Obránci: Jan Skok (Plzeň), Marek Chaloupka (Vítkovice), Adam Král, Tomáš Galvas (oba Liberec), Martin Švec, Alex Kubánek, Tom Kaštánek (všichni Pardubice), Štěpán Černý (Hradec Králové).

Útočníci: Jan Hurt (Mladá Boleslav), Matyáš Humeník, Štěpán Hoch (oba České Budějovice), Danny Chludil, Adam Veselský (oba Kometa Brno), Adam Benák (Plzeň), Jakub Heš, Martin Vaculík, Adam Klimek (všichni Zlín), Šimon Pohludka, Tomáš Poletín (oba Pelicans Lahti, Finsko), Adam Novotný (Hradec Králové).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit