Bílí Tygři Liberec

Marek Zachar draftován v CHL! Vybral si ho Sherbrooke Phoenix

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Loňský debutant v české nejvyšší soutěži Marek Zachar byl draftován na 72. pozici v import draftu Canadian Hockey League (tří juniorských lig QMJHL, OHL a WHL). Šikovného útočníka si vybral kanadský celek Sherbrooke Phoenix.

Import draft je pouze pro cizince. Volit může každé mužstvo dvakrát, přičemž během jedné sezóny mohou v kádru působit pouze dva hráči bez kanadského nebo amerického občanství najednou. Pokud celek o žádného hokejistů nestojí, jednoduše výběr přeskočí.

Celkově první volbu měli k dispozici Kootenay Ice a ukázali na ruské pravé křídlo Klima Kostina. Chvíle libereckého útočníka přišla během začátku druhého kola. Draftován byl z celkové dvaasedmdesáté pozice do týmu z města Sherbrooke hrající Quebec Major Junior Hockey League (QMJHL).

Kapitán české osmnáctky Marek Zachar

Zachar však nebyl ojedinělým případem volby Čechů. Hned na čtvrtém místě ukázali Vancouver Giants na Filipa Zadinu. O pouhou volbu později byl zvolen i Jáchym Kondelík. Poté Michal Steinocher, Ondřej Najman, Matyáš Svoboda, Filip Helt.

V druhém kole se dočkal ještě Albert Michnáč, Pavel Kousal, Ondřej Machala a v samotném závěru i Daniel Bukač. Vzhledem k pravidlu dvou cizinců v každém celku ale rozhodně ještě není jasné, zdali bude některý z vybraných již příští sezónu brázdit užší kanadský led.

#60 Marek Zachar

„Ano, draft jsem sledoval s rodinou. Bylo to velmi napínavé. Nikdy na sto procent nevíte, jestli vás zvolí nebo ne. S klubem jsem navíc předtím v přímém kontaktu vůbec nebyl, vše řešil můj agent. Jsem rád, že jsem se někomu zalíbil, a že budu moci být v budoucnu součástí týmu Sherbrook. "


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

OBLÉKÁNÍ VÝSTROJE POSLEPU | Dery vs. Mišo

Nejnovější články

Tygří vítězové Stanley Cupu: České legendy a jeden Lotyš

Historie bodového rekordu: Kteří hráči posouvali hranici?

Draft CHL: Kluby si zajistily práva na Krále a Bartoviče

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit