Bílí Tygři Liberec

Marek Zachar o přípravě i draftu: Bylo to velké drama, vše mi došlo až ráno

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Pro Marka Zachara byla uplynulá sezóna zlomová. Poprvé nastoupil extraligovém ledě, s kapitánskou páskou vedl český národní tým na mistrovství do osmnácti let a v neposlední řadě byl draftován do CHL. „Zahrát si za A-tým byl vždy můj veliký sen, o to větší byl zážitek," prozrazuje šikovný útočník na úvod.

Loňská sezóna pro vás byla zlomová, poprvé jste oblékl dres libereckého A-týmu, jak na premiéru zpětně vzpomínáte?
Musím říct, že od malička byl můj veliký sen zahrát si za A-tým a vyjet na extraligový led. O to větší byl poté zážitek bojovat po boku tak skvělých hráčů, kteří nakonec vybojovali titul.

Premiéra v extralize ale nebyla jediným milníkem. Zahrál jste si i na mistrovství světa kategorie U18, kde jste oblékl kapitánskou pásku, mohl byste na tuto akci nějak zavzpomínat?
Na mistrovství jsme byli parádní parta. To, že jsem oblékl pásku, byla taková odměna a třešnička na dortu. Zasloužil by si ji tam totiž každý hráč. Jsem rád, že jsem toho byl součástí. Jenom je škoda, že jsme se neprobojovali dál.

Marek Zachar na osmnáctkách

Probíhá letní příprava. Jak si ji užíváte, na co se klade důraz a jsou nějaké inovace?
Letní příprava, ať ji už kdokoliv nemá rád, je velmi důležitá. Pokaždé se trenér ke konci sezony zeptá, co hráč dělal. Teď už jsem se s kouči rozloučil a popřál jim hodně štěstí do následující sezóny. Začaly prázdniny a škola skončila, takže o to víc času je na sebezlepšování. Osobně kladu důraz především na výbušnost a sílu nohou. Je to mojí předností, ale vždy lze být lepší.

Byl jste draftován v CHL, jaký je to pocit čekat na vybrání a oslavil jste tento posun v kariéře nějak?
Sledoval jsem draft s rodiči, bohužel s tátou jen po telefonu, protože byl zrovna pracovně vytížený. Byl to opravdu stres, i když jsme si psali s agentem o tom, že by volba měla snad ve druhém kole padnout. Nijak jsem neslavil, došlo mi to, až když jsem se druhý den probudil.

Je náročné určit, jak bude probíhat další ročník, ale mohl byste nastínit, co by se dělo v obou variantách?
V obou případech by to pro byly obrovské zkušenosti. Kdybych zůstal v Liberci, dostával bych příležitost v Benátkách nad Jizerou. Výhoda Kanady je, že každý hráč je pod větším drobnohledem skautů, tudíž je o trochu větší šance na draft do NHL. Ten je mým vysněným cílem. Vybral si mě Sherbrook a věřím, že příští sezóna bude skvělá.

Co pro vás Tygři znamenají a stýkalo by se vám při případném odchodu?
Tygři pro mě znamenají hodně, je to můj mateřský klub a srdeční záležitost. Vyrůstal jsem tady a určitě by se mi stýskalo.

Debutant Marek Zachar

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

OBLÉKÁNÍ VÝSTROJE POSLEPU | Dery vs. Mišo

Nejnovější články

Tygří vítězové Stanley Cupu: České legendy a jeden Lotyš

Historie bodového rekordu: Kteří hráči posouvali hranici?

Draft CHL: Kluby si zajistily práva na Krále a Bartoviče

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit