Bílí Tygři Liberec

Dominik Lakatoš na Turnaji čtyř válel! Tři trefy proti třem soupeřům!

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Češi skončili na Turnaji čtyř, který hostil hodonínský stadion, druzí. Brankou ve všech utkáních se prezentoval liberecký Dominik Lakatoš. Ten po celý turnaj nosil na hrudi písmenko A pro asistenta kapitána.

ČESKÁ REPUBLIKA - FINSKO 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)

Do Turnaje čtyř vstoupila dvacítka utkáním proti Finsku. Jediný Tygr Dominik Lakatoš zaujal místo ve druhé útočné formaci na pravém křídle. Češi byli po celých šedesát minut lepším celkem a zaslouženě vedli. Lakatošova chvíle přišla ve 48. minutě, když díky důrazu na brankovišti zvyšoval na 4:2.

Turnaj čtyř Česko-Finsko

Sestava České republiky: Vladař (Růžička) – Kalina, Hronek (C), Krenželok, Adámek, Hrdinka, Doudera, Weinhold – Kurovský, Lakatoš (A), Pavlík – Anděl, Suchý, Dufek – Koblížek (A), Kodýtek, Ďurač – Karafiát, Dvořák, Procházka – Vracovský.

Branky a nahrávky: 13. Lakatoš (Koblížek, Hronek) – 59. Lindström (Berglund, Pettersson), 65. Gunnarsson (Brett).

ČESKÁ REPUBLIKA - RUSKO 2:4 (0:0, 1:2, 1:2)

Zápasy proti ruské Sborné bývají vždy vyhecované nehledě na to, jaká kategorie hraje nebo kde se utkání odehrává. Po nervózní bezbrankové třetině začali Rusové ukazovat svoji ofenzivní sílu. I když si národní výběr vytvořil tlak, prohrával 1:2 a následně poté i 1:3.

Česko-Rusko turnaj čtyř

Snížení na 2:3 přinesla krásná dělovka Dominika Lakatoše v šestapadesáté minutě, nicméně při hře bez brankáře Češi inkasovali z hole Kaprizova. Na výsledku již nic nezměnila ani závěrečná hromadná strkanice.

Sestava České republiky: Růžička (Vladař) – Hrdinka, Adámek, Kalina, Weinhold, Hronek (C), Krenželok – Vracovský, Pavlík, Kurovský, Lakatoš (A), Dvořák, Kodýtek, Karafiát, Koblížek (A), Suchý, Anděl, Dufek.

Branky a nahrávky: 32. Kalina (Pavlík, Suchý), 56. Lakatoš (Pavlík) – 29. Kostin (Voronkov), 38. Kaprizov (Rykov), 55. Kvartalnov (Kudako), 58. Kaprizov.

ČESKÁ REPUBLIKA - ŠVÉDSKO 1:2 pr. (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)

Na hodonínském stadionu v neděli nastoupili Češi k poslednímu utkání turnaje. Čekali je Švédové. Bylo jasné, že pokud Rusko zvládne zápas s Finskem, domácí se na prvním místě neumístí. I tak ale šlo o hodně.

Dominik Lakatoš oslavuje vstřelenou branku. Turnaj čtyř

Zatímco v předchozích případech Lakatoš pálil v samotném závěru utkání, tentokrát bylo vše jinak. Skóre otevřel. Tečoval tvrdou Koblížkovu dělovku z levého kruhu. Švédové srovnali pouhých čtyřiašedesát vteřin před koncem základní hrací doby. Výhru přidělil výběru Tre Kronor v prodloužení Gunnarsson.

Češi se i tak se čtyřmi body umístili na krásném druhém místě. Vyhráli Rusové se dvěma výhrami v základní hrací době.

Sestava České republiky: Vladař (Růžička) – Kalina, Hronek (C), Krenželok, Adámek, Hrdinka, Doudera, Weinhold – Kurovský, Lakatoš (A), Pavlík – Anděl, Suchý, Dufek – Koblížek (A), Kodýtek, Ďurač – Karafiát, Dvořák, Procházka – Vracovský.

Branky a nahrávky: 13. Lakatoš (Koblížek, Hronek) – 59. Lindström (Berglund, Pettersson), 65. Gunnarsson (Brett)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Michal Birner ukončuje hráčskou kariéru

Nejnovější články

Loučící se Birner: Už to bude na jiných klucích. Jsem rád, že na to budu koukat

Letní příprava odstartovala! Tygři vyjeli i na led

Michal Birner končí kariéru. V klubu pokračuje v nové roli

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit