Bílí Tygři Liberec

Věci, které děláme, fungují, prozrazuje Tomáš Vozka o nové snídárně

Date of publication Author Redakce

Liberec - V nedávné době byla v areálu libereckého Sport Parku a Svijanské arény vybudována snídarna. Projekt to je jedinečný, nabízí totiž hráčům možnost usednout do příjemného prostoru a v klidu si sníst oběd nebo třeba svačinu. Využít ji mohou jak ti nejmenší, tak třeba i junioři.

Z vašich soukromých peněz a peněz vašeho tatínka byla vybudovaná snídárna pro liberecké mládežnické hráče. Jak se celá myšlenka urodila?
Nápad jsme měli v hlavách už dlouho, protože tím, jak se posunuje liberecká práce s mládeží, tak je potřeba zlepšovat ne jen přímo sportovní stránku, ale také věci okolo. Mezi ně samozřejmě patří pravidelný pitný a strávnický režim. Takže myšlenku vznikla již před delší dobou, akorát samozřejmě chvíli trvalo než se uskutečnila. Bylo důležité najít prostory a prostředky, poté už s tím větší problém nebyl.

Asi člověk musí hokej opravdu milovat, když do něho vkládá tolik úsilí a samozřejmě i peněz.
Je to pravda, ale je to hlavně o dětech. Mládež je tady na velmi kvalitní úrovni a vše by do sebe mělo zapadat jako mozaika. Snídárna je zase jeden střípek do celkového obrazu, přičemž zkvalitní stravování a pitný režim jak nejmenších dětí, tak třeba i starších dorostenců nebo juniorů.

Jak moc potěší, když se vše nakonec podaří a narazily jste při realizaci na nějaké komplikace?
Těší mě to, že věci, které děláme, fungují. Děti se již naučily, že mají určitý prostor, kam si mohou přinést třeba i svoje jídlo z domova, co jim mamka připravila do školy. Dokonce je zde pracovník, který jim nakrájí čerstvé ovoce každý den. Mohou si udělat i teplý čaj a celkově trávit čas v příjemném prostředí. Komplice žádné nebyly, protože jsme našli prostor, měli peníze a hlavně vůli.

Jak dlouho trvalo od vůbec prvotní myšlenky projekt zrealizovat?
Myslím, že s myšlenkou přišel tenkrát Filip Pešán s Janem Plodkem a Milanem Plodkem. Byl to jen takový nápad a uplynuly od něj tři roky. Samozřejmě nebylo jednoduché dělat úpravy na starém zimním stadionu. Zabralo nám dosti práce najít prostory a správně je využít. Nesmíme zapomínat na to, že areál je pořád městským majetkem, kde není snadné prosadit úpravy.

Je něco dalšího, co byste měli v hlavách?
Určitě, věcí je spoustu. Nejpalčivější problém, který nás trápí, jsou kabiny. Teď se díky rodičům podařilo zmodernizovat dvě skvělé kabiny pro ty nejmenší. Takto by to mělo být všude. Věřím v tom, že vedení na radnicí vidí, že neděláme věci špatně a pomůže nám s tím. Je to i jejich majetek a dětí je po mistrovském titulu hodně, podle čehož by měly mít také vhodné zázemí.

Snídárna profilový obrázek 1

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit