Bílí Tygři Liberec

Raketa posledních let Dominik Lakatoš: Zůstávám nohama na zemi

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Když v play-out 2014/15 poprvé naskočil do sestavy A-týmu Dominik Lakatoš, málokdo tehdy tušil, jaký v něm dřímá talent. Po dvou sezonách v seniorském hokeji má ovšem úžasnou bilanci - dva Prezidentské poháry a jeden titul. Z teprve dvacetiletého útočníka se díky skvělým výkonům pomalu stává žhavé zboží.

Extraligu si Lakatoš poprvé zahrál v play-out na konci předminulé sezony. Bílí Tygři si hned v prvním duelu zajistili setrvání v extralize a trenér Pešán dal příležitost vyniknout mladým puškám, které do té doby sbíraly zkušenosti v juniorce nebo na farmě v Benátkách nad Jizerou, kterou předtím v průběhu ročník právě Pešán vedl.

Z hráčů, kteří tehdy dostali příležitost, se Dominik Lakatoš uchytil jednoznačně nejlépe a od dalšího ročníku se probil do A-týmu. V sezoně 2015/16 se podíval také na šampionát hokejistů do 20 let, kde se stal jednou z nejvýraznějších postav českého týmu. Zatímco před turnajem se o něm mluvilo především v souvislosti s jeho původem, na mistrovství světa se dvěma brankami zařadil mezi nejproduktivnější Čechy.

V pomistrovské sezoně se počítalo spíše s jeho zařazením do třetí či čtvrté lajny, trenér Pešán počítal s jeho účastí na dalším šampionátů do 20 let. "Znamenalo by to, že by byl na několik týdnů během rozjeté sezony pryč, což si u hráče prvních lajn nemůžeme dovolit. Dominik má ještě čas," vysvětloval tehdy.

Dominik Lakatoš uniká obráncům

Opora v play-off

Lakatošovy výkony však byly výraznější. I přes blížící se turnaj se nakonec probil až do první formace. Během přípravy na mistrovství světa ho zbrzdila zlomenina klíční kosti, která ho připravila o část sezony. Přesto se 22 kanadskými body zařadil mezi nejproduktivnější hráče.

Jeho velké chvíle přišly především v play-off. Během něj byl nejlepším střelcem tygří smečky a celkově třetím nejproduktivnějším hráčem vyřazovacích bodů. "Díky bohu se spoluhráčům dařilo a já jsem se svezl na vlně," směje se mladý forvard. Už ve dvaceti letech ovšem dokazuje, že je nesmírně perspektivním hráčem, který má před sebou velkou budoucnost.

Bude i nadále svázána s Bílými Tygry? "Samozřejmě bych to chtěl v budoucnu zkusit také někde jinde. Ale musím podotknout, že jsem v Liberci už sedmým rokem, zažil jsem tu v podstatě dětství a toto město miluju. Je tu tak skvělá organizace, že věřím, když kluci říkají, že se odsud těžko odchází," vysvětluje tajemně.

Nezbývá než věřit, že mladého útočníka s číslem 31 uvidíme v tygřím dresu také v nadcházejícím ročníku.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit