Bílí Tygři Liberec

Filip Pešán: Máme na čem stavět!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Extraligová sezona sotva skončila. Filip Pešán však jako hlavní trenér a sportovní ředitel v jedné osobě hned po krátké dovolené bude muset řešit spoustu otázek ohledně kádru. A v novém ročníku mu přibude také řada nových povinností.

S uplynulou sezonou je lídr tygří smečky i přes vyřazení ve finále spokojen. "Jsem nadšený z toho, jak kluci k sezoně přistoupili. Udělali jsme úžasnou práci v Lize mistrů i v základní části a dostat se do finále rozhodně není ostuda. Chyběl nám jeden krok, ale nakonec se ukázal jako možná větší, než by se dalo čekat. Kometa zaslouženě vyhrála," zhodnotil Filip Pešán sezonu, která se do historie klubu zapíše jako druhá nejúspěšnější.

Co k úspěchu chybělo? "Ukázalo se, že nám nakonec nechyběl jen hráč typu Michala Řepíka, ale hlavně třeba Jaroslava Vlacha," připomněl kouč zranění tvrďáka, který ze hry vypadl už ve čtvrtfinále a do dalších bojů už ze zdravotních důvodů nemohl zasáhnout.

Pomalu už přichází doba, kdy bude muset řešit skladbu mužstva pro nový ročník. Také tentokrát plánuje stavět na mladících, kteří prošli akademií či farmou v Benátkách. "Myslím si, že nám Dominik Lakatoš, Honza Ordoš, Filip Pyrochta nebo Michal Plutnar ukázali, jak může vypadat další cesta klubu. Vždyť Dominik byl nejmladším v týmu, ale v play-off patřil k našim nejlepším hráčům. Máme na čem stavět," věří.

Kemp a nové povinnosti

Přesto ho nečeká nic snadného. Vždyť Bílí Tygři již přišli o kapitána Branka Radivojeviče, značné trhliny nabrala také defenziva. Radim Šimek odchází zkusit štěstí do zámoří, Ondřeje Vitáska si pro změnu vyhlédli ve švédském Örebro.

Během následujících měsíců ho čekají ovšem také příjemné starosti. "Jsem pozván do kempu New York Rangers. Oproti tomu, co jsem absolvoval v Detroitu, je to trochu jiné. Tentokrát mě klub přímo oslovil, jestli bych se neúčastnil kempu a jestli by se mnou třeba do budoucna nemohli spolupracovat. Je to malý první krůček," popisuje Pešán.

K tomu ho čeká nová výzva. V novém ročníku totiž povede českou hokejovou dvacítku. "Když člověk dostane nabídku trénovat na mistrovství světa dvacítek v Buffalu, byl bych blázen, kdybych to nevzal. Moc se na tuto zkušenost těším," uzavírá.

Kromě klubové úrovně tedy bude moci trenérovi Bílých Tygrů přát úspěchy také na mezinárodním poli.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit