Bílí Tygři Liberec

Tygři pečují o svá mláďata

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Nejen A-tým je důležitou součástí fungující hokejové organizace. Bílí Tygři Liberec kladou velký důraz také na mládežnickou základnu, jejíž zázemí v poslední době doznalo celou řadu renovací.

Starost o malé hokejisty začíná už u těch nejmenších. V poslední době se daří vyvracet pověru, že jde o sport pouze pro bohaté. "Pokud k nám dorazí někdo, kdo přijde bez jakéhokoliv vybavení, jsme schopni se o něj do začátku postarat," prozrazuje Libor Daněk, vedoucí trenér mládežnické základny TJ Bílí Tygři Liberec.

Novinkou jsou například tréninkové dresy, kterými byla základna vybavena od těch nejmenších až po čtvrté třídy. "Každé dítě, které sem přijde, chce být Bílým Tygrem. A toto je jedna z věcí, která nám pomáhá budovat jejich vztah ke klubu," pochvaluje si Daněk. Malí hokejisté si mohou také užívat nově zrekonstruované zázemí nebo třeba novou snídárnu.

Trenérům zase pomáhá pomůcka v podobě mantinelů na minihokej. "Je to v podstatě imitace skutečných mantinelů. Jsou vyrobeny z ocelové konstrukce s plastovým krytím. Mají navíc zaoblené rohy, takže se nestane, že by se parta dětí rvala o zapadlý puk někde v koutě," popisuje vedoucí základny. Na klasické ploše tak mohou během chvíle vzniknout až tři minihokejová hřiště.

Kromě hokeje si navíc malí Tygři užívají i řadu nehokejových aktivit, ať už jde o tradiční mikulášskou besídku, trénink s hráči A-týmu nebo zimní sjezd na bobech. Podívejte se sami na reportáž z tygří mládežnické základny.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit