Bílí Tygři Liberec

Rozlučka s Jánem Lašákem a autogramiáda! To vše nabídne zápas s Pardubicemi

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Před utkáním s Pardubicemi, v neděli 1. října, se uskuteční speciální slavnostní ceremoniál. Bílí Tygři se oficiálně rozloučí s brankářskou oporou posledních sezon Jánem Lašákem.

Zkušený a oblíbený slovenský gólman byl jedním z hlavních strůjců výrazných úspěchů Tygrů v uplynulých dvou sezónách. Bílé Tygry dovedl k dvěma Prezidentským pohárům, k extraligovému stříbru a především k premiérovému republikovému titulu. V létě se Ján Lašák rozhodl ukončit svou aktivní hokejovou kariéru.

Utkání s Pardubicemi je pro Lašákovo adieu více než symbolické - na východě Čech strávil dlouhých 5 sezón a v ročníku 2004/05 zde Lašák slavil svůj první extraligový titul.

Loučení a rozdávání podpisů

Liberecké loučení zahájí Ján Lašák už v 16:00, kdy na ochozu Home Credit areny začne 75 minut trvající autogramiáda. V Tygřím fanshopu, který bude otevřen už hodinu před začátkem podpisové akce, si fanoušci budou moci pořídit také speciální trička, puky či plakáty s Lašákovou podobiznou.

Krátce před úvodní buly utkání pak přijde na řadu slavnostní ceremoniál na ledové ploše, kde se s výjimečným brankářem rozloučí představitelé obou klubů.

Šťastný a spokojený Ján Lašák

Trochu statistik…

Ve městě pod Ještědem strávil Jánko Lašák celkem tři a půl sezony, v tygřím dresu zasáhl celkem do 144 extraligových utkáních, v nich si držel skvělý průměr 2 inkasovaných gólů na zápas. Spolu s týmem se nesmazatelně zapsal do klubové historie.

V ročníku 2015/16 skvělými výkony dotáhl Bílé Tygry až k zisku Masarykova poháru pro šampiony Tipsport extraligy a byl vyhlášen nejlepším brankářem celého extraligového ročníku. V minulé sezoně v tandemu s Romanem Willem vychytal Liberci stříbro.

Ján Lašák je historicky první slovenský brankář, který kdy chytal ve slavné NHL (Nashville Predators). Nastupoval také ve finské SM Lize (Jokerit) a v KHL (Mytišči, Chabarovsk, Spartak Moskva). Hájil branku slovenské reprezentace na deseti světových šampionátech a dvou olympijských turnajích. Je mistrem světa z roku 2002, získal i světové stříbro a bronz a je také bronzový medailista z juniorského mistrovství světa. Dvakrát byl vyhlášen nejlepším brankářem extraligy a jednou největším extraligovým sympaťákem.

Na konci uplynulé sezóny nebylo jisté, zda bude jeho hráčská kariéra pokračovat. Během srpna Ján Lašák oficiálně oznámil, že už žádný další odchytaný duel do své sbírky nepřidá. Nově zastává funkci trenéra gólmanů ve slovenské hokejové reprezentaci.

V této nové funkci přejeme Jánkovi mnoho úspěchů!

Spokojený Ján Lašák

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit