Bílí Tygři Liberec

Sezóna byla úspěšná, říká Josef Paleček

Date of publication Author Jiří Beníšek

Extraligová sezóna 2004 / 2005 spěje pomalu ke svému vrcholu, ve finále se utkají týmy HC Moeller Pardubice s obhájcem titulu Zlínem. Hráči Liberce již mají volno. Zaslouženého odpočinku si užívá i trenérský triumvirát. Přesto si hlavní trenér Josef Paleček našel čas na první zhodnocení skončené sezóny. Sezóny zcela jistě výjimečné, sezóny, která byla díky výluce a následnému zrušení celého ročníku NHL ozdobena zvučnými jmény, sezóny, ve které Bílí Tygři zaznamenali historický úspěch v podobě konečného třetího místa v extraligové tabulce.

Muž, který dovedl Bílé Tygry k historickému umístění, působí na střídačce klidně, jeho „koučink“ neprovázejí teatrální gesta a emotivní výbuchy. Přesto je Josef Paleček mužem na svém místě a bude jím i v příští sezóně.

Pane trenére, jak byste zhodnotil právě uplynulou sezónu?

Na komplexní hodnocení je ještě brzy, musím zpracovat ještě celou řadu údajů a statistických ukazatelů. Co mohu ale konstatovat již nyní, to je fakt, že jsme sezónu odehráli na velmi dobré úrovni již od samého začátku, tedy od letních přípravných zápasů. Už v těchto zápasech se začínala ukazovat síla mužstva, jeho kompaktnost a souhra. A to ještě nebyli ve hře hráči z NHL, ti se připojili později. S nimi potenciál mužstva ještě výrazně vzrostl. Co se týče herního projevu, tak bych řekl, že doma jsme hráli výborně, venku už to bylo slabší. Celkově jsme měli první a třetí čtvrtinu soutěže lepší, než druhou a čtvrtou.

Jak to bylo s naplněním předsezónních cílů?

První cíl před sezónou byl jednoznačně postup do play-off. To se nám povedlo splnit bezezbytku. V průběhu sezóny pak došlo k jeho rozšíření, chtěli jsme po základní části být do 4. místa. To se nám nepovedlo, je třeba ale objektivně říci, že jsme se strašně moc potýkali s marodkou. V průběhu sezóny to šlo řešit díky hostování, ale od února už to takhle nešlo a v závěru základní části se ta marodka projevila. Když už jsme postoupili do play-off, tak naším tajným cílem bylo přejít přes Slavii. To se nám také podařilo a moc si toho ceníme. Slavia byla velice silná, její sestava vzbuzovala velký respekt. V semifinále s Pardubicemi jsme odehráli velmi dobrou partii, ale už nám chybělo štěstí a také týmu ubývaly síly. Podepsalo se na tom opět zranění (Nedorost, Čermák, Plodek, Klouček). Pokud bych to shrnul, tak sezóna byla úspěšná. Vždyť jsme skončili v extralize třetí.

Co další program týmu, určitě je v něm nějaké volno, ale co potom?

Hráči mají volno do 24. dubna. V pondělí 25. dubna se sejdeme, začínáme lékařskou prohlídkou. První týden jsou pro zájemce připraveny bahenní lázně k doléčení posledních šrámů, kdo nepojede, tak začne s lehkým tréninkem. Od 1. května pak začneme s letní přípravou na novou sezónu. Ve druhé polovině května, konkrétně od 22. května máme naplánované desetidenní soustředění v Tatrách, na stejném místě jako loni.

Tím se dostáváme k otázce na složení týmu v příští sezóně?

Hráčské smlouvy jsou nastavené tak, že končí k 30. dubnu, do té doby je předčasné mluvit o nějakých nových tvářích v mužstvu. Rozhodně se do přípravy zapojí hráči, kteří patří Bílým Tygrům, mám na mysli například Krsteva, Vampolu, Kočího a další, počítáme do přípravy i s několika juniory. Bude to zhruba 35 hráčů. Jak to bude s hráči z NHL, to se zatím neví. Řada z nich je zvyklá organizovat si letní přípravu samostatně, v této chvíli nevíme, jak to bude dál.

Takže zatím žádná jména…?

Kostra týmu zůstává stejná, novou smlouvu podepsal již dříve Václav Novák, Leoš Čermák, dlouhodobější kontrakt běží Vaicovi, Podkonickému, zůstává pochopitelně i brankář Milan Hnilička. Ve stejném složení bude pracovat i trio trenérů, nemění se ani lékař, masér, kustod. Pokud dojde ke změnám, fanoušci budou včas informováni.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit