Bílí Tygři Liberec

Ohlédnutí za extraligou juniorů

Date of publication Author Štěpán Hanuš

L i b e r e c - Pohled na výsledky libereckých juniorů a shodou okolností i dorosteneckého výběru se shodně vymyká normálu. Zhruba v polovině výborně rozjeté sezóny přišel zlom, kterému mladí Bílí Tygři neodolali ani v playoff. O zhodnocení uplynulého ročníku jsme požádali hlavního trenéra juniorů Milana Skrbka.

Hodnocení

„Začátek jsme měli opravdu vydařený. V průběhu roku nás ale potkala řada nepříjemností v podobě nemocí a zranění. Už v říjnu nás navíc opustil Martin Rýgl, když odešel do prvoligové Jihlavy,“ vypočítával Skrbek události, které měly znamenat výsledkový útlum v uplynulém ročníku. „Ještě před vánoci se nám definitivně rozpadla elitní formace složená z nejstaršího ročníku. Po těžkém zranění museli postupně na operaci Špaček a Dušek, což byly hodně citelné ztráty,“ litoval ztráty dvou ofenzivních opor. „Ve většině zápasů jsme tak měli k dispozici pouze hráče mladších ročníků, pro které byla tato sezóna těžkou zkouškou. V mnoha utkáních nás také hodně podržel brankář Nedvídek, který po celý rok předváděl výborné výkony,“ chválil kouč juniorky velkou libereckou naději mezi tyčemi.

Účast v playoff

Nakonec se tygřím nadějím podařilo vybojovat ve značně vyrovnané české skupině Extraligy kýžené playoff, ve kterém narazili na Vítkovice. „Tahle série byla pro nás hodně nešťastná. Stále jsme nemohli využít služeb Duška se Špačkem, pro nemoc navíc nemohli nastoupit Rýgl a Kapička a v rozhodující moment onemocněl i Pajič,“ žehral na smůlu Milan Skrbek. „Přesto se nám podařilo uspět v prvním utkání na ostravském ledě. Tam zazářila dvojice Němec - Pajič. Oba dohromady docílili čtyř branek a jejich útok svého soupeře jasně přehrával. Jeden gól dokonce vsítili i v oslabení. V obou domácích duelech nás pak opustilo štěstí. I přes výborné představení gólmana Ševčíka nás tak Vítkovice bohužel vyřadili,“ hodnotil s odstupem času závěr hlavní kouč.

Spolupráce s A-týmem

V mnoha extraligových klubech se během sezóny objevili v sestavách mladí hráči juniorského věku. Do sestavy trenéra Palečka se ale vešel pouze obránce Rýgl v době nejvyšší nouze. Přitom právě soupeř v playoff Vítkovice Steel měl v sestavě řadu hráčů s extraligovými zkušenostmi. Hlavní trenér libereckých juniorů si ale nestěžuje. „Kádr A mužstva byl letos nesmírně nabitý a klukům se navíc až na ten závěr po celý rok dařilo, takže určitě nebyl důvod k nějakým zásahům do sestavy,“ poznamenal Skrbek. Do realizačního týmu dospělých nedávno proklouzl zkušený trenér Vladimír Čermák, což by mohl být signál ze strany vedení klubu a zároveň velká naděje pro mladé Tygry na první start v Tipsport Extralize. „Určitě to bude ku prospěchu. Všichni doufáme, že se Špaček s Duškem zapojí do přípravy A-mužstva na novou sezónu. I pro plno dalších mladých hráčů by to měla být velká výzva, aby na sobě dál poctivě pracovali,“ zdůraznil Skrbek.

Reprezentace

Trenér samozřejmě vyjádřil i spokojenost s výkony libereckých šťastlivců, kteří měli tu čest obléci reprezentační dres. Naposledy se v národním výběru objevil brankář Michal Nedvídek, skvěle se během roku jevil Miroslav Kopic. „Je to pěkný pocit, když se hráči vracejí s novými zkušenostmi z mezinárodního hokeje, určitě jsme s jejich vystoupeními na mezinárodním poli spokojeni,“ vyzvedl své mladíky Skrbek, který bude v dalším ročníku spolupracovat v trenérském tandemu s Jaroslavem Nedvědem.

Nový kádr

Do kádru se definitivně zapojí zástupci ročníku 1989. Někteří z nich už alternovali v týmu v uplynulé sezóně, takže pro ně přechod nebude složitý. „Kopic s námi hraje pravidelně prakticky už od Vánoc, Liška a Zákoutský patří mezi nadějné hokejisty, ale musí na sobě více pracovat,“ vyzývá důrazně mladíky jejich kouč. „Všichni ještě netrpělivě čekáme, jak dopadnou jednání o případných výjimkách pro starší hráče. Stále tedy nevíme, zda budou moci do přípravy nastoupit hokejisté narození 1986,“ zakončil rozhovor Milan Skrbek s tím, že příprava na nový ročník začíná 2.května.

Děkujeme za rozhovor a přejeme hodně úspěchů.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit