Bílí Tygři Liberec

Pavel Falta míří do Koreje!

Date of publication Author Jan Rachota

Bílí Tygři přicházejí měsíc před zahájením extraligy o svou brankářskou dvojku. Pavel Falta se totiž vydává na své první zahraniční angažmá a hned míří za velkou exotikou. Jeho novým působištěm bude celek Anyang Hall, který sídlí v hlavním městě Koreje Soulu.

Anyang Hall hraje Asijsou ligu, z té domácí korejské se odhlásil. V loňské sezóně mužstvo skončilo po základní části druhé, v play off ho pak vyřadil pozdější mistr z Kokuda a Anyang tak skončil třetí.

Tým trénuje český kouč Otakar Vejvoda starší, loni za něj hráli Česi Patrik Martinec, Zdeněk Nedvěd, Daniel Seman a Liberečák Jaroslav Nedvěd. Právě ten podal na korejský tým Faltovi kladné reference. Kromě Semana budou hrát v Asii všichni i příští rok.

Anyang Hall přijede 31. srpna na třítýdenní soustředění do Čech, mužstvo trenéra Vejvody rozbije svůj hlavní stan v Berouně. Jaroslav Nedvěd k tomu pro hokej.cz před nedávnem řekl: "V Asii nikdo nechce hrát přípravné zápasy, a tak trenér Vejvoda přemluvil šéfa klubu, aby jelo mužstvo sem." Klub patří mezi zabezpečené, s dobrým zázemím.

Jednatřicetiletý Pavel Falta odchází do Koreje na roční hostování. Jazyku se bát nemusí, klub již loni najal překladatele do češtiny.

Odchodem "Faltuse" mizí z kádru Liberce další hráč, který výrazně pomohl Bílým Tygrům extraligu. Z tehdejšího kádru zůstala již pouze sedmička Plodek, Víšek, Pabiška, Moravec, Kočí, Holub, Krstev.

Vzpomínáte? Pavel Falta je na fotografii Oty Mrákoty dole uprostřed.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit