Bílí Tygři Liberec

Třetí ročník ankety o ŘÁD BÍLÉHO TYGRA

Date of publication Author Jan Mráček

L i b e r e c - Pomalu ale jistě se blíží konec základní části a k radosti všech fandů to nebude konec pro působení Bílých Tygrů v letošním ročníku nejvyšší hokejové soutěže. Už tradičně jsme se v redakci oficiálních stránek rozhodli vyhlásit anketu o nejlepšího hráče základní části dle mínění hokejové veřejnosti. Každý z vás tak má možnost zvolit si svého favorita a udělit mu ŘÁD BÍLÉHO TYGRA, který bude slavnostně předán vítězi při domácím utkání play-off.

Pomalu ale jistě se blíží konec základní části a k radosti všech fandů to nebude konec pro působení Bílých Tygrů v letošním ročníku nejvyšší hokejové soutěže. Už tradičně jsme se v redakci oficiálních stránek rozhodli vyhlásit anketu o nejlepšího hráče základní části dle mínění hokejové veřejnosti. Každý z vás tak má možnost zvolit si svého favorita a udělit mu ŘÁD BÍLÉHO TYGRA, který bude slavnostně předán vítězi při domácím utkání play-off.

Jak hlasovat

Pro letošní ročník Řádu Bílého Tygra bylo nastaveno kritérium deseti odehraných utkání v dresu s tygrem na prsou, jedinou výjimku jsme se rozhodli udělit Filipu Šindelářovi, který odehrál pouze osm utkání, ale svými výkony si naši nominaci zaslouží.


Teď k systému hlasování. Každý z vás má k dispozici celkem 6 bodů. Nejlepšímu hráči přidělíte tři body, druhému dva a třetímu jeden. Odkaz na hlasovací formulář naleznete na konci stránky. Anketa bude ukončena tři dny před prvním utkání play-off. Nejlepší vámi zvolený hokejista dostane při utkání play-off ocenění "ŘÁD BÍLÉHO TYGRA", což bude pamětní certifikát. Odkaz na hlasování naleznete dole v článku.

Proč hlasovat

Pokud se při svém hlasování zaregistrujete, dostanete se do losování, které proběhne po uzavření hlasování. Ze všech zaregistrovaných hlasujících budou vylosováni tři, kteří od klubu získají:

1. Poukázka na odběr zboží ve fan shopu v hodnotě 500,- Kč
2. Poukázka na odběr zboží ve fan shopu v hodnotě 200,- Kč
3. Poukázka na odběr zboží ve fan shopu v hodnotě 100,- Kč

Jako ohlédnutí za základní částí vám nabízíme naše redakční zhodnocení jednotlivých hráčů. Jedná se o třetí ročník ankety, pokud budete mít k anketě jakýkoliv dotaz, či připomínku, zašlete ji prosím prostřednictvím těchto stránek na redakci webu.


Brankáři

# 33 Milan Hnilička

Už třetím rokem se stará o to aby se v brance Liberce ocitlo co nejméně puků. Loňský vítěz této ankety si svůj triumf nemohl náležitě užít. V prvním utkání play-off se zranil a tým se s jeho ztrátou nedokázal vyrovnat a jeho cesta za úspěchem skončila dříve než se všeobecně čekalo. Certifikát mu byl nakonec předán v šatně po posledním prohraném utkání. Letos Milanovi končí v Liberci smlouva a je otázkou kam dále jeho kroky povedou. Nejúspěšnější brankář celé soutěže, to je vizitka liberecké jedničky, která v letošním ročníku podává vyrovnané a výborné výkony. Na jeho kontě jsou prozatím čtyři nuly a průměr gólu na zápas 1,73, což mluví samo za sebe. Stejně jako loni je i letos Milam horkým kandidátem na zisk tohoto ocenění.

# 31 Filip Šindelář

Filip je brankářem v prvoligové Mladé Boleslavi, ale ani tam nemá jistotu toho, že bude chytat. Tým totiž angažoval zkušeného Martina Altirichtera, a tak Filip při zápasech svého týmu spíše sedí. Proto je šťastný když si na sebe oblékne dres s Tygrem na prsou a postaví se mezi tři tyče extraligového Liberce. Je to pro něj pokaždé výzva a on ji pokaždé chytne za vlasy. Asi nejpovedenější utkání je v čerstvé paměti, jedná se o utkání na ledě Pardubického Moelleru, kde vynikajícím výkonem položil základ pro vítězství Liberce.


Obránci

# 4 Martin Rýgl

Skromný mladík letos dostal více prostoru než sám čekal. Svými výkony, ale také díky zranění svých spoluhráčů nastoupil v jednatřiceti zápasech. Nakonec se v jednom z nich dočkal i své premiérové branky v nejvyšší soutěži k tomu přidal ještě tři asistence. Martin je určitě hráčem, který má předpoklady pro stálé působení v kádru Bílých Tygrů a určitě o něm ještě hodně uslyšíme. Je učenlivý a pokud si vezme něco z umu zkušených beků jako jsou Jiruš, či Zíb máme se v jeho podání na co těšit.


# 7 Lukáš Zíb

Nováček v sestavě libereckých Bílých Tygrů se do týmu začlenil velmi rychle a nakonec, i když trochu se zpožděním začal být i velmi produktivní. Prozatím nasbíral tento urostlý bek čtrnáct bodů za jedenáct branek a tři asistence a je tedy druhým nejproduktivnějším bekem soutěže. Lukáš je platným hráčem nejen při přesilovkách, kde pravidelně sbírá body, ale také při oslabeních, kde pravidelně dělá vrásky hráčům soupeřů. Jeho největší zbraní je neskutečně tvrdá, ale také přesně umístěná střela švihem a je vcelku jedno zda střílí od modré, či ze střední vzdálenosti.


# 10 Jiří Moravec

Dalším členem nejlepší obrany extraligy je Jiří Moravec, kterého můžeme nejčastěji vídat po boku Valdemara Jiruše a téhle dvojce to spolu opravdu klape. I proto je zřejmě stejné jejich číslo u plus/minus bodů, které jsou u obránců hodně sledovaným údajem. Prozatím se u Jirky zastavilo číslo na šestnácti plusových bodech. Jiří je třetím nejproduktivnějším obráncem v tygří smečce. Šest branek a tři asistence zdobí účet nevelkého obránce. Jeho velkou předností je i to, že je velmi málo vylučovaný, dvaačtyřicet minut je na obránce velmi málo a i tímto je Jirka velmi platným hráčem i pro blížící se play-off.

# 24 Václav Kočí

Navrátilec do týmu Bílých Tygrů se rychle aklimatizoval a pravidelně vypomáhá v obraně. Je bekem velmi důrazným a nevyhne se žádnému souboji i soubojích před brankou si počíná velmi dobře. I když si připsal pouze jednu asistenci a ani jednu branku je svým pojetím hry pro tým velmi platným hráčem. Jeho číslo plus/minus bodů se prozatím zastavilo na číslovce jedenáct, což mluví samo za sebe. Vašek má navíc velmi tuhý kořínek, zatím nechyběl v žádném ze zápasu svého týmu, čímž zajisté udělal radost trenéru Palečkovi.


# 34 Jan Holub

Neskutečná smůla potkala Honzu v loňském a ještě větší v letošním ročníku. Nejprve léčil šrám z loňského play-off, jakmile se postavil na brusle odehrál pouze jedenáct utkání, a po nich přišel osudný trénink, kde si Honza po jednom souboji s Lukášem Pabiškou přeřízl šlachy na předloktí, což ho na dlouho vyřadilo ze hry. Navíc je zranění komplikované a hojí se velmi pomalu a tak se až těsně před play-off Honza postavil opět na brusle a zkouší trénovat. Uvidíme zda ho letos v tygřím dresu ještě uvidíme, věříme, že si nepřejeme jen my, proto mu touto cestou přejeme co nejrychlejší rekonvalescenci a šťastný návrat do herní pohody.

# 36 Valdemar Jiruš

O tomto hráči snad není ani třeba něco psát, či něco vyzdvihovat. Úplně postačí, pokud krátce okomentujeme jeho dosažená čísla, které poskytují statistiky. Ve dvaačtyřiceti utkáních posbíral devatenáct bodů za deset branek a devět asistencí, což mu může závidět i leckterý útočník. Valdemar se zkrátka nebojí vystřelit a v přesilovkách, kde pravidelně hraje se umí prosadit. Šestnáct plusových bodů je také skvělou vizitkou. Jeho herní projev je velmi klidný, je vidět, že hraje s maximálním přehledem a vysokou kvalitu má také jeho poziční hra. Často při nájezdech dva na jednoho zlikvidoval výborným zákrokem šanci soupeře. Třetí nejproduktivnější bek celé soutěže má nakročeno ke své nejlépe odehrané sezóně v dresu Bílých Tygrů, přejme mu, aby mu to vydrželo tak daleko jak jen to jde. Valdemar by si to za svůj výkon určitě zasloužil.

# 43 Jakub Čutta

Liberecký odchovanec přicházel pod Ještěd a nikdo o něm mnoho nevěděl, v mládí totiž odcestoval do americké AHL, kde nastupoval celkem pravidelně. V naší nejvyšší soutěži se mu bodově příliš nedaří, přesto byl už dvakrát povolán do výběru trenéra Hadamczika na turnaje Euro Hockey Tour. Na ledě ho nejčastěji můžeme vidět s druhou formací Liberce Klimenta – Plodek – Víšek a jeho parťákem v obranné dvojici je liberecký drsňák Angel Krstev. Jeho dvě asistence, které doposud nasbíral se mu podařilo získat v jednom zápase a bylo to konkrétně utkání s pražskou Slavií, kde se Bílým Tygrů podařilo vyhrát.

# 44 Boris Žabka

Nováček v dresu Bílých Tygrů přišel do Liberce v letním přestupním termínu z pražské Slavie, kde působil od roku 2004. Mnoho lidí ho soudilo podle statistických údajů aniž by ho vidělo na ledě. Nyní už Boris hraje ve velké pohodě a jeho přínosem pro tým je především kvalitní obrana, kdy boří v zárodku útočné snahy svých soupeřů. Jako jeden z povedených kousků přidal jeden ze svých dvou gólů do branky svého minulého zaměstnavatele na ledě Slavie. Faktem je, že obrana letos šlape, tak jako nikdy a i Boris na tom má svůj velký podíl, což je jen dobře pro nadcházející play-off.


# 73 Angel Krstev

Miláček publika a mnoha fanynek liberecký „drsoň“ Angel hraje letos také výtečně a dělá radost zaplněným tribunám Tipsport areny. Jeho bilance v kanadském bodování je vyrovnaná, dal čtyři branky a na čtyři další přihrál. Loni v základní části zaznamenal celkem osmnáct bodů, o poklesu výkonnosti se ale nedá jednoznačně mluvit. Angel si jen plní trochu jiné úkoly, než tomu bylo vloni. Skvrnkou na jeho kontě tak zůstává stejně jako minulý rok vysoký počet trestných minut, letos se jeho tresty zastavili prozatím na čísle 107 minut.


Útočníci

# 8 Václav Pletka

V této chvíli druhý neproduktivnější hráč Liberce se snad už konečně chytil a hraje podle svých představ, i představ náročného libereckého publika. Chvilku to letos Vaškovi trvalo, herní pohodu ale nakonec získal po boku Andreje Podkonického a Leoše Čermáka. Svou trpělivostí a vytrvalostí šel za svým cílem a postupem času začali přicházet i body za branky a asistence. Z gólu se letos radoval zatím sedmnáctkrát, většinu z nich dal zblízka a po dorážkách, Václav se zkrátka nebojí chodit před branku, kde to hodně bolí, ale odkud padá dost branek.


# 9 Ľubomír Vaic

Malý velký muž libereckého týmu letos nezáří tak jako vloni, kdy byl v této anketě jen těsně druhý za vítězem Milanem Hniličkou, neznamená to ale, že ztratit něco ze svého umu. Prostě mu to tam jen tak nepadá a na vstřelení branky se trochu víc nadře. Dobrou zprávou pro všechny je to, že jeho forma s blížícím se play-off roste a Vaicko se začíná čím dál tím víc prosazovat. Prozatím se jeho produktivita zastavila na čísle sedmnáct, z toho je osm branek, které se mu v základní části podařilo vstřelit do branek soupeřů.


# 12 Leoš Čermák

Na začátku sezóny se Leošovi moc nedařilo a byl tak trochu nečekaně poslán na hostování do pražské Slavie, aby se rozehrál. Tento tah se realizačnímu týmu Liberce povedl. Leoš byl víc na ledě a postupně začal dávat góly. V dresu Slavie dokonce zaznamenal svůj první hattrick v extralize. Když pak v prosinci přišel čas návratu chtěla si Slavia ponechat, Liberec ale řekl ne, a tak Leoš opět obléká dres s tygrem na prsou a daří se mu. S šestadvaceti body je nejproduktivnějším Tygrem a jeho hlad po brankách je na ledě hodně znát.


# 13 Václav Novák

Loňskou sezónu v Liberci nedokončil – letošní zase s Libercem nezačal. V mezidobí byl totiž hráčem Omsku v ruské superlize. Před návratem se o Vaška strhl boj, zájem měla třeba i pražská Sparta, bývalý liberecký kapitán se nakonec rozhodl pro návrat pod Ještěd. Po návratu do loňské nejproduktivnější formace mezi Vaice a Podkonického se této trojici příliš nedařilo a tak přišlo to co se dalo čekat. Trenér tuto pětku rozdělil a Václav se postavil do třetí lajny. Prozatím zaznamenal čtyři branky a u sedmi dalších asistoval.


# 15 Antonín Dušek

Asi jedno z největších překvapení této sezóny. Teprve dvacetiletý hráč, který vloni nastupoval za Beroun, ale hlavně v juniorech Liberce se letos doslova popral s nabídnutou šancí. Hodně o sobě dal vědět už v přípravných zápasech a když pak některé hráče vyřadilo zranění dostal svou příležitost zahrát si extraligu. Ne, že by byl nějak přehnaně produktivní, ale všechny zaujala jeho hra, která nepostrádá přesnost, přehled a cit pro kombinaci. Zatím nastoupil v šestadvaceti zápasech, ve kterých zaznamenal dvě branky a tří asistence.


# 16 Jan Víšek

Vášnivý rybář, nejen že chytil v létě a na podzim několik ryb, ale také a to je to podstatnější skvělou formu a na dlouho se stal vedoucím hráčem v kanadském bodování. Loňská čtvrtá lajna dostala letos více prostoru na ledě a odvděčila se trenérům vysokou produktivitou, najednou začala rozhodovat utkání, hrát přesilovky a oslabení. S větším prostorem na ledě přišlo i větší sebevědomí a Honza si s ním věděl rady. Je radost pozorovat jeho umění na ledě. Věřme, že ho v play-off forma neopustí a že o sobě dá hodně vědět.


# 20 Stanislav Procházka

Liberecký kapitán si letošní ročník doslova užívá. Je na třetím místě produktivity mezi Bílými Tygry a i když nastupuje „jen“ ve čtvrté lajně je hodně vidět, že ho hokej hodně baví. Nechyběl ani v jednom zápase Tygrů a během osmačtyřiceti kol dokázal nasbírat třiadvacet bodů, za jedenáct branek a dvanáct asistencí. Šéfovat tak fungujícímu týmu jako je Liberec by si asi přál každý, Standa se o svou funkci nemusel bát ani po příchodu exkapitána Nováka, ten tehdy prohlásil, že pokud to funguje tak nemá smysl nic měnit.


# 21 Ondřej Hruška

Je jedním z nových hráčů v dresu Liberce. Pod Ješted přišel v létě ze Vsetína, kde nebyl jeho potenciál naplno využit. V dresu Tygrů dostal prostoru na ledě dost, zatím se ale tento mladík moc nepředvedl. I proto se vedení klubu rozhodlo ho ke konci základní části uvolnit do druholigového Vrchlabí, kterému pomůže postoupit do první ligy a také se tam naplno rozehraje. Během play-off ho bude moci využít i trenér Josef Paleček. Přejme Ondrovi, aby se ve Vrchlabí dostal do formy a poté ji uplatnil i v Liberci.


# 22 Petr Šachl

Sezónu začal v první formaci Liberce a docela se mu po boku Vaice a Podkonického dařilo. V posledních utkáních se posunul do třetí lajny a vedle Nováka a Vaice mu to sluší mnohem víc. Na ledě je jeho projev bojovný, hodně bruslí, napadá soupeře ve vlastním pásmu a tím mu dělá problémy při rozehrávce. Svůj počet kanadských bodů zatím zarovnal na dvacet, což konkrétně znamená osm branek a dvanáct asistencí. Petr bude v play-off dozajista platným hráčem a bude ho na ledě hodně vidět.


# 28 Jan Plodek

Další člen formace, která letos zaznamenala asi největší nárůst oproti loňskému roku. Honza svou zkušeností doplňuje mladíky na křídlech, vybojuje i zdánlivě ztracený puk a ve finále přijde přesná přihrávka. Má velký podíl na tom, proč se jeho řadě tolik daří. Honzovou jedinou nevýhodou letos byly problémy se zády, která ho delší dobu bolela. Doufejme, že je teď už stoprocentně fit a připraven podávat výkony, které ho letos vynesly tak vysoko.



# 32 Tomáš Klimenta

A do třetice druhá formace Bílých Tygrů. Tomáš Klimenta se veze na vlně pohody a je vidět, že se mu hraje velmi dobře. Mezi jeho největší zbraně patří především rychlost, která trápí nejednoho obránce. Umí si také skvěle najet do volného prostoru na přihrávky rozehrávajících spoluhráčů. Nakonec je to také dobrá orientace před brankou, všichni máme asi v paměti branku, kterou dal do zlínské branky, když k ní stál zády. Zatím se z gólu radoval devětkrát a na dalších šest přihrál, jen tak dál…


# 38 Lukáš Pabiška

Po většinu času na ledě ho můžeme vidět po boku kapitána Stanislava Procházky a zápas od zápasu můžeme sledovat, jak mu zdravě roste herní sebevědomí a pohoda. Osm branek a čtyři asistence, to je zatím jeho účet v kanadském bodování. Je ale všeobecně dobře, že v letošním ročníku dostali mladíci a odchovanci Liberce tolik prostoru na ledě. Dá se s jistotou říci, že všichni do jednoho svou šanci využili a nemusíme se tak strachovat o to, zda se někdo zraní. Letos je kádr i díky tomuto kroku velmi vyrovnaný.


# 41 Andrej Podkonický

Robustní slovenský útočník ve službách Bílých Tygrů se na začátku sezóny trochu trápil, sami si asi vzpomenete, jak jel několikrát sám na branku soupeře, ale jeho pokus pro něj neskončil radostně. Nakonec se mu ale smůlu podařilo protrhnout a nyní má na svém kontě už jedenáct vstřelených branek a dvanáct asistení. Svými výkony si dokonce dvakrát zahrát i v reprezentačním dresu Slovenska. Černou kaňkou na jeho výkonech je položka trestných minut, která se zastavila na čísle 134.





Hlasovat pro své favority můžete po kliknutí na znak Bílých Tygrů.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

TOP 3 zápasy sezóny: Rekordní derby i skalp lídra

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit