Bílí Tygři Liberec

O fanklubu s jeho předsedou

Date of publication Author Jan Mráček

L i b e r e c - Fanklub libereckých hokejistů má za sebou další sezónu, ve které se mohl radovat z umění svých oblíbenců na ledě. O tom, co se za ten rok změnilo, kam se fanklub dostal, ale i tom na čem je třeba stále pracovat jsme vyzpovídali člověka k tomu povolaného, na naše otázky nám totiž odpověděl jeho předseda Tomáš Krupka.

Tomáši, jak by si zhodnotil letošní základní část z pohledu fanklubu?

Myslím si, že právě probíhající sezonu a tebou zmiňovanou základní část si většina lidí musela maximálně užívat. Tygři hráli a hrají skvělý hokej, fanoušci chodí do Tipsport arény prakticky jen na výhry. Podařilo se vypravit více výjezdů na venkovní utkání než v loňské sezoně a proběhla dvě setkání fanclubu s týmem, přičemž zejména na to první bylo vyjímečné možností společně si s Tygry zatrénovat přímo na ledě.

Pokud si představíš ideálního člena fanklubu, jaký by měl být?

Pro nás je ideální člen fanclubu ten, kdo aktivně fandí při domácích utkáních, účastní se výjezdů na venkovní zápasy - individuálně nebo se zájezdem a ještě přidá nějakou svou aktivitu ve prospěch fanclubu a atmosféry v aréně. Myslím tím třeba různé transparenty nebo choreografii, které se v kotli díky fanouškům objevují. Moc pro nás znamená nekonfliktnost našich fandů a inteligentní, slušné fandění, kterým se fanoušci Tygrů prezentují.

Co se podle tebe povedlo a na čem je třeba ještě pracovat?

Předně jsem přesvědčený, že díky spolupráci s Bílými Tygry se daří to, co je pro fanoušky nesmírně důležité - skvělá zábava za příjemnou cenu. Proto jsou ceny permanentek do kotle na základní část i na play-off více než příjemné. Dobrý pocit mám z výjezdů, perfektní bylo setkání s Tygry na ledě. Přibývají lidé, kteří se zapojují do dění kolem fanclubu. Přichází s vlastními nápady. Povedl se i fanclubový film - pozvánka na play-off. Na druhou stranu je třeba ustálit kvalitu fandění. Vyhecované a atraktivní zápasy se hrají ve skvělé atmosféře, při méně atraktivních zápasech je ale někdy fandění výrazně slabší. Hráči potřebují podporu pořád. Osobně mi vadí i určitá netolerance, která občas mezi fanoušky vznikne - je to patrné někdy v kotli, zejména ale na diskusním fóru, ze kterého se vytratila pohoda a diskuze kvalitativně upadá. Ale i to se snažíme řešit.

Jak by si motivoval fanoušky mimo fanklub, aby jeli na výjezd společně s fanklubáky?

Výjezdy nejsou jen pro fanclub. Jezdí s námi celá řada nečlenů a věřím, že si to užívají. Nejde tu přeci o to, jestli jsem nebo nejsem členem. Důležitá je chuť vidět hokej, pomoci Tygrům svým fanděním, podívat se do jiného města a arény, poznat tamní atmosféru. Ceny výjezdů se snažíme tlačit co nejníže, navíc při každém výjezdu losujeme 1 dres mezi účastníky. Rovněž každý dostane zdarma nápoj. Každému bych přál zažít atmosféru v autobusu cestou zpět po vyhraném utkání. Sdílená radost je prostě nejlepší.

Chystá fanklub nějaké překvapení do nadcházejícího play-off?

Na choreografii utkání od nástupu hráčů až po různé efekty pracuje hokejový klub. Fanclubáci připravují motivační transparenty, které budou viset nad kotlem. Při utkání se Spartou měl premiéru závod šlapacích čtyřkolek. Tento závod, který vznikl ze spolupráce klubu s fanclubem, by se měl stát tradicí. Většina naší energie ale směřuje k uspořádání výjezdů. Při play-off to nebude vůbec jednoduché. Předkolo nám přisoudilo za soupeře Třinec. Vzhledem ke vzdálenosti je třeba zajistit nejen dopravu, ale i ubytování, samozřejmě vstupenky. Všichni si přejeme, aby naše snaha nevyšla naprázdno a nešlo se co nejvíce "hokejových šílenců", kteří společně s námi vyrazí do Třince bojovat bok po boku s Bílými Tygry o postup do semifinále. Všichni věříme, že to letos vyjde a sezona bude pořádně dlouhá.

Tomáši, děkuji za rozhovor a přeju hodně štěstí do budoucna.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit