Bílí Tygři Liberec

Prezident klubu Petr Syrovátko: Liberec je pro extraligu přínosem a oživením

Date of publication Author Eva Lenertová, redakce

Základní část letošního ročníku hokejové ČTELH se blíží do svého finiše, takže boje o účast v play-off vrcholí. Týmům zbývá odehrát ještě sedm zápasů. Zatímco na předních pozicích jsou karty téměř rozdány, o poslední osmou postupovou příčku se svádí velká bitva. V posledních třech zápasech v ní sehráli důležitou roli Bílí Tygři Liberec, když mužstvům aspirujícím na paly-off svými výkony, korunovanými výhrami, značně komplikují situaci. O tom, že Liberečtí jsou ze hry venku, patrně rozhodla druhá nevydařená čtvrtina, v níž získali pouze osm bodů. Ale ve sportu je možné všechno. Již dnes je však jisté, že Bílí Tygři si extraligovou příslušnost udrželi i pro příští sezónu a pro českou hokejovou elitu jsou zcela jistě přínosem a oživením. Proto může být prezident klubu Petr Syrovátko spokojen.

"Ve třetí čtvrtině, která je již za námi, čeká management každého mužstva rozhodování o tom, jakým způsobem posílí respektive zabezpečí mužstvo tak, aby se dostalo do play-off, anebo jakým způsobem vyhodnotí svoji situaci a reálnost možného postupu do play-off. My jsme se ani v této chvíli nezbavili možnosti postupu mezi nejlepší osmičku, protože jistá naděje tu stále je. Přesto je v tuto chvíli manažerské rozhodnutí jasné. Uvolňujeme některé hráče do jiných extraligových mužstev, která mají play-off zajištěno. Jde o naše dominantní hráče. V pátečním utkání s Vítkovicemi se naposledy představilo před domácím publikem šest hráčů. Rozhodnutí o hostování bylo provedeno naprosto zodpovědně, a to především z reálného odhadu současného stavu věcí, kdy víme, že jsme spoustu bodů zbytečně ztratili svojí vlastní hrou a že nás nikdo o ně jakousi vyšší mocí nepřipravil. Verdikt byl vynesen již s vědomím přípravy příští sezóny.V našich hlavách se rodí již v těchto chvílích plán na příští sezónu a zdá se nám naprosto optimální, abychom pokud možno hráčům, kteří neměli doposud tolik prostoru anebo hráčům z juniorské kategorie, jež hraje na čele své extraligové finálové soutěže, dali prostor pro zisk cenných zkušeností pro budoucí sezónu. V ní již bude účast v play-off od samotného začátku jasným a zřetelným cílem pro všechny," naznačuje plány pro příští období prezident klubu Petr Syrovátko, jenž kladně hodnotí působení mužstva v nejvyšší domácí soutěži.

"Pro extraligu jsme se stali oživením a přínosem a potvrdili tak, že do elitní soutěže patříme, a to nejen hokejově a herně. Jen v mála zápasech jsme neuhráli takový výsledek, jaký jsme očekávali. Největším překvapením pro mě byla nesmírná a cenná podpora diváků. Pro ně chceme nadále vytvářet nejen hokejovou podívanou, ale zlepšovat pokud možno podmínky ve stávajícím areálu a společně se těšit na příjemnou vidinu možné realizace multifunkční arény, v níž budou mít možnost všichni diváci v tričku sledovat dění na ledě společně s příjemným občerstvením na stejné úrovni, jakou mají diváci ve vyspělých hokejových městech v zámoří. To vše s přiměřenou kapacitou pro naše město. Multifunkčnost haly dá šanci na využití nejen hokejové, ale i kulturně-společenské," přeje si prezident Syrovátko.

Junioři před branami historického úspěchu

Šéf libereckého hokeje může být pyšný v letošní sezóně na výkony juniorského týmu v extraligové soutěži. "Ohromným a příznivým překvapením je stávající výkon a pozice juniorského celku ve finálové skupině extraligy. V ní jsou Bílí Tygři na čele a mají tak velkou šanci realizovat historický extraligový úspěch v této kategorii. Velmi příznivá pro naši budoucnost je i účast dorostenců ve finálových bojích, v nichž získávají cenné ostruhy, a to již společně s některými hráči - žáky deváté třídy, pro které to znamená velmi cenné zkušenosti."

Mílí sponzoři, díky Vám

Největší dík prezidenta klubu patří sponzorům, bez nichž si v dnešní době provozování sportu na vrcholné úrovni a zvláště pak ledního hokeje, můžeme jen těžko představit. "Rozpočet z předchozích let z I. ligy se letos zdvojnásobil, přesto liberecký hokej může prohlásit zcela zodpovědně, že za celou letošní sezónu se nezpozdila jediná výplata hráčům a plní se veškeré závazky hokejového klubu. Děkuji touto cestou všem sponzorům, kteří nám pomohli, berou hokejové Bílé Tygry jako součást města Liberce a podílejí se tak na vytváření nového fenoménu, který bude naše město zviditelňovat v celostátním měřítku. Jako poděkování jim byla připravena nádherná cesta do kolébky ledního hokeje - Kanady. Zde v průběhu jednoho týdne měli všichni příležitost nahlédnout do zákulisí hokejových multifunkčních hal v Torontu, Ottawě a Montrealu, navštívili zde také utkání NHL a navíc se jim naskytla příležitost netradičního krásného setkání s legendou světového byznysu - Tomášem Baťou."

Rodí se myšlenka na zisk titulu

V metropoli Libereckého kraje již není tajemstvím, že v hlavách managementu klubu se rodí velké přání, a to dosáhnout stejného výsledku jako fotbalisté Slovanu Liberec. "Můžeme slíbit, že pro tuto vizi a tento úspěch uděláme maximum právě ve spolupráci se sponzory a samozřejmě i se skvělými libereckými diváky," míní Petr Syrovátko.

Související články
Petr Syrovátko: Liberec je pro extraligu oživením (Prezident klubu k různým tématům)
Reakce fanoušků nás potěšily, říká Petr Syrovátko (Prezidenta klubu k hostování hráčů)
Jaký je váš postoj k uvolnění šesti hráčů základní sestavy? (ANKETA)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit