Bílí Tygři Liberec

Sezóna začíná, Bílí Tygři se utkají s vicemistrem

Date of publication Author Radek Šenk

V pondělí poprvé vyjeli hráči Bílých Tygrů na led, aby se již ve čtvrtek postavili k prvnímu z řady přípravných utkání, které je čekají před startem jejich druhé extraligové sezóny. Ostrý start poslední části přípravy tak jen dokresluje ambice libereckého týmu. Prvním ze soupeřů jim nebude nikdo jiný než poslední vicemistr z Pardubic.

První utkání sehrají oba celky v rámci krkonošského soustředění pardubického týmu v Trutnově a bude výjimečné i svou délkou, když hráči absolvují hned čtyři dvacetiminutové třetiny. Odveta je pak naplánována na středu 30.7. do Svijanské arény.

Východočeši pokračují v tradici horské přípravy, neboť již první část z tréninkových dávek absolvovali v nedalekém Špindlerově Mlýně. Loňský úspěšný kádr se manažerovi Kusému podařilo udržet, navíc ulovil v prořídlých evropských vodách Františka Mrázka (návrat z Finska), Slováka Petera Podhradského a podruhé ve stejné řece zkouší plavat i Slovinec Tomaž Razingar. S týmem se navíc připravuje bývalý reprezentační bek Aleš Píša, který čeká nabídku od New York Rangers, kde se prozatím nedohodl na smlouvě, a také nejlepší střelec loňského ročníku NHL Milan Hejduk. Ten by však s největší pravděpodobností do soubojů zasáhnout neměl.

Liberečtí Bílí Tygři vyhlásili pro nadcházející extraligový ročník útok na nejlepší osmičku a tomu také přizpůsobili posílení týmu. Na post týmové jedničky přišel ostřílený Oldřich Svoboda (Znojmo/Perm), do obrany se ze Sparty vrací Valdemar Jiruš s Jaroslavem Nedvědem. Zvýšení útočné produktivity si trenér Jandač slibuje od již třetího Slováka ve svých řadách Rudolfa Verčíka a rychlíka Korhoně. S týmem se připravuje také liberecký odchovanec Jakub Čutta, momentálně působící v nižší zámořské soutěži AHL.

Pardubický tým nemůže dlouhodobě počítat pouze s distancovaným Michaelem Vyhlídalem, který si odpykává trest za požití nedovolených prostředků, i když zřejmě nevědomé. Jeho případ bude projednávat nadcházející ligové grémium, Pardubice stále usilují o jeho omilostnění. Tým z Podještědí již opustili Jan Kudrna (Třinec) a Vítězslav Jankových (Kladno), Robert Pospíšil a Milan Beránek si hledají nové angažmá. Oba týmy se připravují s více než třiceti hokejisty, proto se dohodly na 80ti minutové délce utkání. Podle všech předpokladů by tak proti sobě mohlo nastoupit až šest kompletních pětic.

V týmu Bílých Tygrů dostal pro čtvrteční utkání volno kapitán Michal Straka. "Michal je po operaci kolena a dohodli jsme se, že první utkání vynechá, jinak by měli nastoupit všichni hráči. Do branky se postaví Falta se Svobodou, kteří vytvoří extraligovou dvojici, " řekl nám k plánům pro čtvrteční utkání trenér Bílých Tygrů Josef Jandač.

Jak se oba soupeři vyrovnají s horkým letním počasím a kvalitou ledu, to bude zřejmě největší otázka trutnovského klání. Svědčí o tom i slova Miloše Říhy, muže velícího pardubické střídačce: "Raději bych to hrál za zavřenými dveřmi, asi to nebude nic světoborného. ""

Předpokládané sestavy:

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Svoboda A., Barek - Čáslava, Duben, Mudroch, Novotný, Pácal, Sýkora M., Podhradský, Píša - Blažek, Divíšek, Janecký, Sýkora P., Kolář, Koukal, Průcha, Kudrna, Lubina, Mikeska, Pištek, Pospíšil, Rolínek, Tvrdík, Mrázek, Razingar.

HC Bílí Tygři Liberec: Svoboda O., Falta - Jiruš, Ovčačík, Kočí, Krstev, Vála, Nedvěd, Moravec, Šmíd, Čuta, Čakajík, Jareš - Procházka, Kropáč, Verčík, Kašpařík, Korhoň, Jiří Kudrna, Pabiška, Víšek, Kábrt, Rozsíval, Plodek, Klimenta, Jech, Šulc, Musil, Hájek, Novák.


Radoslav Kropáč střílí při svém únorovém pardubickém hostování vítězný gól za záda Pavla Falty.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Filip Pešán: Hlavní náplní přípravy je teď silový trénink. Na led chceme chodit 3× týdně

Nejnovější články

V Liberci končí gólmani Hrenák s Paříkem

Loučící se Birner: Už to bude na jiných klucích. Jsem rád, že na to budu koukat

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit