Bílí Tygři Liberec

O první váleli Bílí Tygři nejlépe, o druhé pak nejhůře

Date of publication Author Petr Schultz

L i b e r e c – Bílí Tygři odehráli v extralize přes tisíc čtrnácet třetin, v letošním roce to pak bylo 201 period. A právě na uplynulé třetiny v sezóně 2009/10 se v následujícím článku podíváme. Zrekapitulujeme si, která třetina se povedla Liberci nejvíce, a která naopak nejméně.

Už skoro od nepaměti se hraje nejoblíbenější zimní sport v Čechách na tři třetiny. Každá herní pasáž ledního hokeje má dvacet minut, neboli chcete jinak 3600 sekund čistého času. Ovšem hrubý čas, který stráví hokejisté na ledové ploše, nejde jen tak vyčíslit, a tak zápas někdy trvá tři hodiny, někdy čtyři nebo i déle. Dohromady odehráli Liberečtí v základní části 156 třetin, 7 prodloužení a dvoje nájezdy. Pojďme se v následujícím článku podívat na to, v jaké dvacetiminutovce se Bílým Tygrům dařilo nejvíce nebo naopak nejméně.

1. třetina

Statistika:
Vítězství: 20
Remíza: 23
Prohra: 9
Skóre: 40:32

 
 
Nejvíce branek vstřelil v první třetině Andrej Podkonický (6 branek).
 
 
Pokud bychom to vzali z bodového hlediska, tak první třetina patří z pohledu Bílých Tygrů k absolutně nejpovedenější části zápasu. Když to vezmeme z bodového hlediska, tedy že za vítězství budeme udělovat tři body a za remízu bod, tak by v první třetině získali 83 bodů. V případě, že by se hokej hrál na jednu třetinu, skončili by Liberečtí teoreticky na šestém místě a okamžitě by se vyhnuli předkolu play-off. Důvodem úspěšné první části hry je, že modrobílí dokázali v pětadvaceti případech vstřelit vždy jako první branku. Což dokazuje i skóre první periody 40:32.

2. třetina

Statistika:
Vítězství: 11
Remíza: 13
Prohra: 28
Skóre: 47:69

 
 
Nejpřesnější mušku měl ve druhé třetině rychlík Milan Bartovič (8 branek).
 
 
Jako den a noc by se daly oddělit první a druhá třetina od sebe. Pokud byla první část hry pro Tygry úspěšná, tak o druhé se to tvrdit rozhodně nedá. Až na výjimku z třiadvacátého kola, kdy Severočeši během prostřední třetiny rozprášili buldoky z Kladna rekordem extraligy 8:0, se z tváře libereckého fanouška dalo vyčíst, že mají za sebou nejhorší pasáž zápasu. Z bodového hlediska vytěžili svěřenci kouče Kalouse ve druhé třetině 46 bodů, a kdyby se hrála jen druhá třetina, umístili by se na posledním místě a museli by uchránit extraligovou příslušnost v baráži proti prvoligovému Chomutovu. Druhá perioda hovoří z pohledu skóre v neprospěch libereckých šelem. 69 inkasovaných branek na 47 vstřelených hovoří samo za sebe.

3. třetina

Statistika:
Vítězství: 21
Remíza: 13
Prohra: 18
Skóre: 52:45

 
 
I ve třetí třetině měl nejlépe naladěn svůj nástroj Milan Bartovič (7 branek)
 
 
Nejvíc vyhraných třetin ale získal tým sídlící v Tipsport areně v poslední třetině. Závěrečné dějství dokázal vyhrát v jednadvaceti případech a třináctkrát remízovat. Byla to ale zároveň nejvyrovnanější herní perioda, protože ji zároveň osmnáctkrát prohráli. Bodové ohodnocení poslední třetiny by bylo 76 bodů a po dvaapadesáti kolech by přistáli před Slavií na sedmém místě. V matematice play-off by to znamenalo, že by se utkali s Vítkovicemi a ve finále by narazili na Pardubice. Důkazem vyrovnané třetí třetiny je i skóre 52:45.

Prodloužení

Statistika:
Vítězství: 2
Remíza: 2
Prohra: 3
Skóre: 2:3

Liberečtí nastoupili dohromady k sedmi prodloužením a dvě z toho dokázali vyhrát, dvě remízovat a zbylá tři prohrát. Po dvou remízách tedy následovaly nájezdy, ve kterých se Bílým Tygrům v letošním ročníku nepodařilo ani jednou zvítězit. V prodloužení by získali dohromady čtyři body.

Play-off

Ve vyřazovacích bojích se Bílým Tygrům naopak dařilo nejlépe ve druhé třetině, kterou dokázali v osmi příkladech vyhrát a ponaučili se tak ze základní části, kde se jim v prostřední třetině dařilo nejméně. Poslední perioda ale nebyla z pohledu Liberce příliš vydařená. Osm proher a jen čtyři výhry naznačuje, že závěry zápasů nezvládali.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit