Bílí Tygři Liberec

Zbytečných faulů se musíme vyvarovat, ví trenér Filip Pešán

Date of publication Author Martina Válková

L i b e r e c – Být to mistrovský zápas, brali by Tygři za vítězství 4:3 po nájezdech nad Mladou Boleslaví dva body. Že se však jedná o přípravu, odnesli si Pešánovi svěřenci "jen" dobrý pocit z výhry a pár ponaučení pro nadcházející sezónu k tomu.

...a to hlavní zní: "Nefaulovat!" Tygří smečka totiž poměrně lacině nabídla Bruslařům hned dvě dvojnásobné přesilové hry, ze kterých Mladoboleslavští neomylně těžili. "Dva góly z vyloučení pět na tři? To si nemůžeme dovolit. Musíme se trošku uklidnit a nefaulovat, protože takhle to není možný. Hodně hráčů pak sedí na střídačce a vyskočí z tempa," káral nedisciplinovanost týmu dvojnásobný střelec utkání Michal Řepík.

Zajedno s ním byl i trenér Pešán. "V tomhle směru jsem měl velmi vážný hovor s týmem po zápase. Takhle se hrát nedá. Jestli takhle vstoupíme do sezóny, budeme hrát v Brně celý zápas ve třech," zdvihal pomyslně varovný ukazováček směrem k prvnímu ostrému extraligovému zápasu hlavní kouč.

Nehrajeme špatně přesilovky,vytváříme si v nich dost šancí. Musíme je ale proměňovat, myslí si Michal Řepík

Ten dále žehral i na zápasové tempo, které je dle něj právě vlivem častých vyloučení nulové. "Hráli jsme druhý zápas po sobě, ve kterém bylo dohromady patnáct vyloučených. Takový zápas potom nemá tempo, nemá šťávu. Postrádá i osobní souboje a tvrdost, protože hráči pořádně nevědí, co si můžou a nemůžou dovolit," vyslovil pochyby k tomuto trendu pískání.

Jedním z těch, kdo se v zápase faulů vyvarovali, byl útočník Tomáš Urban. Ten se vůbec poprvé od uplynulé sezóny představil na ledě Tygrů jakožto protivník. A jaké to pro něj na druhé straně barikády bylo? "Je trošku vyhecovanější, s klukama na sebe narážíme a člověk se snaží jet ne na 100, ale na 120 %," řeklo otevřeně stále číslo 55, ačkoliv nyní figurující již na mladoboleslavské soupisce.

Právě Urban se podílel na prvním gólu pro Bruslaře, u nějž si připsal asistenci. O něco více se pak dařilo novým posilám Birnerovi s Řepíkem. Prvně jmenovaný na jeden gól nahrál a jeden sám vstřelil, druhý Michal pak ke stejné bilanci přihodil i bodík z nájezdů. "Ten první byl dobrý, při tom druhém jsem byl překvapený, že po mě brankář takhle vyskočil. Ale když to minul, já udělal kličku a byla tam prázdná brána, tak to už bylo jednoduchý," hodnotil své dva excelentně provedené nájezdy Řepík.

Někdejší hráč finského celku Lahti Pelicans hru týmu dopředu hodnotil kladně, výtky však měl k defenzivní činnosti. "Hodněkrát nám taky ujeli sami na bránu, pouštíme je za svoje záda. Zaplať pánbůh, že to tam Jánko pochytal, protože ten výsledek mohl být úplně jiný. Dozadu se prostě musíme zlepšit," apeloval.

Ohlasy dalších hráčů naleznete v tomto videu: .

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Filip Pešán: Hlavní náplní přípravy je teď je silový trénink. Na led chceme chodit 3× týdně

Nejnovější články

V Liberci končí gólmani Hrenák s Paříkem

Loučící se Birner: Už to bude na jiných klucích. Jsem rád, že na to budu koukat

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit