Bílí Tygři Liberec

Představujeme kádr švýcarského Davosu

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Historii známého švýcarského klubu a příštího soupeře našeho mužstva v Lize mistrů jsme si již představili. Nyní je na řadě složení kádru, v tom výrazně vyniká šikovný útočník a kapitán s reprezentačními zkušenostmi Andres Ambühl.

Brankáři


#30 Leonardo Genoni
Leonardo Genoni - Osmadvacetiletý švýcarský brankář je velkou oporou davoského celku. V dosavadních jedenásti zápasech NLA (National League A) nenasbíral nikterak ohromující procentuální úspěšnosti či průměr obdržených branek zápas, nicméně vše si vynahradil v Lize mistrů. Ve čtyřech skupinových zápasech inkasoval průměrně pouhých 0,86 gólu na zápas a svoji úspěšnost zásahů dohnal až k neuvěřitelným 97,3%. V play-off zasáhl do druhého, rozhodujícího zápasu s Helsinkami, zde svůj tým výrazně podržel a i přes dvě rány, které nezachytil, Davos zvítězil.

#91 Gilles Senn

Gilles Senn - Tento mladíček rozhodně nedisponuje tolika zkušenostmi jako jeho kolega, avšak o jeho kvalitách vypovídá i účast na juniorských reprezentačních akcích. I letos by měl působit jak v A-týmu tak juniorce, kde bude začínat již čtvrtou sezónu. V té uplynulé nasbíral během dvaatřiceti střetnutí průměr 2,52 obdrženého gólu na zápas.

Obránci


#62 Félicien Du Bois "A"

Félicien Du Bois - Jeden z nejzkušenějších mužů defenzivních řad Davosu působí v celku z východní části Švýcarska od sezóny 2014/2015. Oplývá obrovskými reprezentačními zkušenostmi a zkušenostmi se švýcarským hokejem jako takovým. V nejvyšší domácí soutěži totiž doposud nastřádal již 470 startů, v nichž si připsal 178 bodů.


Beat Forster - Věrný obránce působí v dresu našeho osmifinálového soupeře již sedmým rokem, ten loňský se mu však příliš nevyvedl. Vinou zranění totiž naskočil do pouhých patnácti střetnutí v základní části a stejného počtu utkání v play-off. Celkem si v nich připsal jeden gól a devět nahrávek.

#32 Noah Schneeberger

Noah Schneeberger - Sedmadvacetiletý obránce byl důležitým článkem loňského úspěchu týmu ze země helvétského kříže. Je velmi dobrý jak v defenzivní činnosti, tak přechodu do útočného pásma, což potvrdil dvaceti asistencemi a dvěma trefami v uplynulé sezóně NLA (základní část + play-off).



Claude-Curdin Paschoud - Nadějný mladičký bek má obrovské zkušenosti se švýcarskými mládežnickými reprezentačními celky. Ukázal se i na mistrovství světa do dvaceti let v Malmö (2014), které pro něj bylo prozatím poslední velkou reprezentační akcí, nicméně v řadách modro-žlutých válí i nadále. Loni nastoupil k padesáti duelům, v nichž si připsal devět bodů.

Útočníci


#10 Andres Ambühl "C"

Andres Ambühl - Ikona Davosu. Zkušený střelec přestoupil do kádru modro-žlutých z Zugu v roce 2013. Následující sezónu se stal kapitánem a dovedl svůj celek k zisku titulu. Ve své dosavadní bohaté kariéře zkompletoval také neuvěřitelné množství startů za národní reprezentaci (přes 300, z toho 84 na mistrovstvích světa). Letos se mu navíc prozatím velmi daří. Ve dvanácti duelech nejvyšší švýcarské soutěže nastřádal stejný počet bodů.


Perttu Lindgren - Finský útočník využívaný jak při přesilových hrách, tak oslabeních odstartoval letošní sezónu ještě lépe jak Ambühl. Dokázal si totiž připsat tři branky a jedenáct asistencí, což ho vyhouplo na čtvrté místo produktivity NLA. V Lize mistrů na svůj první zásah prozatím čeká, avšak nastoupil pouze do dvou zápasů.

#31 Marcus Paulsson


Marcus Paulsson - Paulsson je přirozený střelec, což je také jeho hlavním popisem práce, nicméně v předchozích sezónách ukázal, že umí i velmi dobře hru vytvářet. V základní části Ligy mistrů přesně zamířil jednou, do play-off prozatím nenastoupil.



Dino Wieser - Wieser je odchovanec Davosu a pravý srdcař. Za svoji kariéru totiž nepůsobil v žádném jiném celku, a i proto nosí na hrudi přišité písmenko "A", které ho pasuje do role asistenta kapitána. V devíti letošních zápasech NLA se prosadil čtyřikrát a na tři góly přihrál.

#59 Dario Simion

Dario Simion - Velmi úspěšný mladíček obléká v Lize mistrů speciální dres určený pro "Cramo Top Scorera". V této soutěži totiž prozatím tři branky vstřelil a na stejný počet gólů i přihrál. Právě on rozhodl o postupu Davosu do osmifinále, když svou trefou sedmdesát vteřin před koncem utkání rozradostnil Vaillant Arenu v duelu s finskými Helsinkami.


Dick Axelsson - Osmapadesát zápasů - jednačtyřicet bodů, tato statistika švédského hokejisty v uplynulém ročníku NLA budí značný respekt. V CHL si letos Axelsson také udržuje velmi dobrý průměr jednoho bodu na zápas. Rychlonohý forward s přesnou střelou ale umí být i zlým mužem, což dokazuje i jeho počet trestných minut. (NLA 2015/16 - 11 zápasů/32 tr. min.)

#21 Mauro Jörg

Mauro Jörg - Rychlonohé křídlo začíná v Davosu svojí druhou sezónu. Ta loňská se mu vydařila, když zaznamenal dvaadvacet bodů (14+8) a solidních +11 v tabulce pravdy. Letos na svůj výkon dokázal navázat, když během jedenácti duelů pomohl svým spoluhráčům dopravit kotouč za záda brankáře v sedmi případech.



Devin Setoguchi - Zřejmě netřeba tohoto osmadvacetiletého kanadského útočníka nikterak podrobně představovat. Setoguchi odehrál v NHL téměř 500 zápasů, v nichž si připsal úctyhodnou proci 249 bodů. Ještě v loňské sezóně se zkoušel prosadit v dresu Calgary, zde se mu však angažmá příliš nevyvedlo, odehrál pouze deset střetnutí, a i proto se rozhodl, že zkusí dobýt hokejovou Evropu. Za Davos doposud nastoupil ke dvěma zápasům, v nichž nastřádal dvě trefy.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

OBLÉKÁNÍ VÝSTROJE POSLEPU | Dery vs. Mišo

Nejnovější články

První gól Klapky nebo šampion Balinskis. Jak se dařilo Tygrům v zámoří?

Draft CHL: Kluby si zajistily práva na Krále a Bartoviče

Nad(h)led #35 | Radim Šimek: Pokud chcete hrát v NHL, musíte se přizpůsobit

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit