Bílí Tygři Liberec

Ohlédnutí za historickým maximem: Rekord kolo za kolem

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Tygrům se během prosince povedlo přetvořit klubové dějiny. Společně s posledním listopadovým vítězstvím proti Zlínu činí úspěšná série deset vítězství. Pojďme se podívat na to, jak se nový rekord zrodil.

Bílí Tygři Liberec - PSG Zlín 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)

Jak již bylo řečeno, vše začalo 29. listopadu na domácím ledě proti zlínským Ševcům. Nejpohlednější a zároveň nejdůležitější moment utkání přišel po odbytí poloviny duelu. Do brejku se totiž probojoval Martin Bakoš a i přestože se nacházel v obležení dojíždějících obránců, vymetl parádní prohazovačkou všechny pavučinky zlínské branky.

Šelmy se ujaly třígólového vedení a zápas zřejmě definitivně zlomily ve svůj prospěch. Slovenský forvard se navíc prosadil vzápětí podruhé, když během přesilové hry propálil střídajícího Štůralu a zvyšoval již na 4:0.

Branky a nahrávky: 6. Valský (Krenželok), 24. Ševc (Jelínek), 30. Bakoš (Bulíř), 32. Bakoš (Radivojevič, Šimek), 44. Jonák - 58. Říčka (Havlík, Holík).

HC Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

Střetnutí s Vítkovicemi přineslo velké drama. Světelná tabule totiž ještě v pětačtyřicáté minutě neoblomě ukazovala nerozhodné skóre, když zkraje třetí části vyrovnával Sloboda. Jenže v následujících minutách předvedli svěřenci trenéra Pešána více než vyvedený finiš a zásluhou Vampoly s Krenželokem rozhodli o bodovém přídělu.

Velkou zásluhu měl na vítězství ale i brankář Marek Schwarz, který pochytal šestadvacet pokusů domácího celku. „Od půlky střetnutí se hodně přitvrdilo a bylo tam pár hraničních zákroků, které vyvolaly emoce. Jsem rád, že jsme duel i s trochou štěstí ubojovali. Marek Schwarz chytal výborně," neskrýval po utkání nadšení liberecký lodivod.



Branky a nahrávky: 42. Sloboda (Kolouch) – 19. Šimek (Bakoš), 46. Vampola (Birner, Lakatoš), 50. Krenželok (Ševc, Birner).

Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 7:1 (2:0, 3:0, 2:1)

V prvním prosincovém nedělním odpoledni se zrodilo letošní maximum modro-bílých v počtu vstřelených branek. V cestě Severočechům stála karlovarská Energie, která dokázala již v předchozích kolech, že se silnými soupeři hrát umí.

Naše mužstvo ale po fantastickém týmovém výkonu v celém průběhu duelu zvítězilo vysoko 7:1. První brankou ve své extraligové kariéře se prezentoval Jiří Říha. "Premiérový gól? Jo, je to paráda. Mám velkou radost. Při zápase jsem nemyslel na to, že by se to mohlo konečně povést. Ale je to krásný pocit," hlásal po závěrečném hvizdu mladý bek.

Branky a nahrávky: 12. Lakatoš (Stránský), 20. Bulíř (Valský), 23. Říha (Bakoš), 24. Valský (Krenželok, Vampola), 25. Birner (Vampola), 46. Valský (Plutnar, Ševc), 49. Bulíř (Krenželok, Radivojevič) – 42. Duda (Bulík).

Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 3:4 po prodl. (1:1, 1:1, 1:1 - 0:1)

Extraligový kolotoč pokračoval veledůležitým utkáním v Hradci Králové, kde Tygři nastoupili proti tamnímu Mountfieldu. Divokou a velmi pohlednou přetahovanou nakonec muselo rozuzlit až prodloužení. V těm se sérii šancí obou celků ujela dvojice Bakoš-Valský proti jedinému obránci.

Slovenský reprezentant se rozhodl pro přihrávku, nicméně kotouč se mu na hokejku odrazil zpět od bránícího hráče, a tak Martin Bakoš vypálil. Jelikož zamířil přesně, přidělil svému celku veledůležitý bonusový bod a prodloužení série výher.



Branky a nahrávky: 13. Ihnačák (Šimánek, K. Pilař), 30. Köhler (Pláněk, Bednář), 42. K. Pilař (Courchaine, Bednář) – 4. Bakoš (Bulíř, Radivojevič), 38. Valský, 50. Ševc (Vampola), 65. Bakoš (Valský).

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 1:2 po sam. náj. (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

Ani na jihu Moravy nečekala Liberečany v žádném případě jednoduchá záležitost, ba naopak. Kometa hnaná naplněnými tribunami se ujala vedení jako první, když ranou z pravé strany propálil Lašáka Vondráček. Avšak zanedlouho dokázal vyrovnat Branko Radivojevič. Žádný gól základní hrací doba ani nastavený čas nepřinesly, a na řadu tak musely přijít samostatné nájezdy.

Dovedností soutěž přinesla doslova nervydrásající podívanou a zdánlivě nekonečný souboj Martina Bakoše s Vojtěchem Němcem. Oba střelci se prosadili při svých nájezdech hned třikrát, nicméně rozhodnutí přišlo po devíti sériích až z hokejky Michala Birnera, který uspěl bezchybně provedeným bekhendovým blafákem.

Jan Výtisk v obranné práci.

Branky a nahrávky: 25. Vondráček (Dočekal, Raška) – 28. Radivojevič (Bakoš, Plutnar), rozh. náj. Birner.

Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Severočeské derby mezi Libercem a litvínovskou Vervou by asi nejlépe charakterizoval titulek: Brankáři v hlavní roli. Famózní výkon podal jak hostující Michael Petrásek, tak jeho protějšek Ján Lašák. Zkušený maskovaný muž Tygrů navíc udržel své první čisté konto v sezóně a výrazně tak pomohl k těžce vybojovanému vítězství.

O něm rozhodla pouze jedna trefa, tu zaznamenal po krásné akci v sedmatřicáté minutě Michal Bulíř, jemuž vylepšil pozici zpětnou přihrávkou Branko Radivojevič. Klání přineslo ještě jednu zajímavost. Po pěti letech se totiž v tygří dresu objevil veterán Jan Plodek. „Bylo tu spoustu zraněných hráčů a Filip Pešán potřeboval někoho na přesilovky, tak mě oslovil. Nejdřív jsem tomu nevěřil, ale pak jsme si zavolali. Byl jsem hrozně rád a pořádně jsem si to užil," neskrýval na konci novinářům nadšení forvard Benátek.

Branky a nahrávky: 37. Bulíř (Radivojevič).

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

Střetnutí s dalším týmem z horních pater tabulky přineslo interesantní a napínavou bitvu až do závěrečných chvil. Vedení na stranu hokejistů z města pod Ještědem strhl ve 49. minutě Petr Vampola. Definitivní pojistku ale přidal v závěrečných okamžicích duelu Bulíř, který šikovně tečoval Ševcovo nahození přesně za záda Machovského. Šelmy pokračovaly ve výborné formě i po reprezentační přestávce...

Bulíř střílí, Machovský se ohlíží

Branky a nahrávky: 43. Kubalík (Jeřábek) – 28. Valský, 49. Vampola (Ševc), 59. Bulíř (Ševc, Birner).

Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 5:4 (0:1, 3:1, 2:2)

Duel lídra s druhým celkem tabulky byl z pohledu rekordu vůbec ten nejdůležitější. Modro-bílí měli na svém kontě sedm vítězství a v případě výhry by se přepisovaly dějiny libereckého hokeje. A to se také nakonec po strhující bitvě podařilo.

Drama před výbornou diváckou kulisou rozsekl čtyři minuty před koncem odchovanec Michal Bulíř, na jehož trefu již nestihli hosté ani po odvolání gólmana zareagovat. Radost mohla propuknout a byla obrovská.

Branky a nahrávky: 26. Krenželok (Valský, Jelínek), 31. Jelínek (Krenželok, Ševc), 33. Vampola (Krenželok, Birner), 48. Birner (Vampola, Řepík), 56. Bulíř (Radivojevič, Bakoš) – 3. Červený (Courchaine), 27. Frühauf (Šimánek), 44. Honejsek (Pláněk, Jank), 48. Ihnacak (Červený, Köhler).

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 3:5 (1:3, 1:2, 1:0)

Zápasy mezi Mladou Boleslaví a Libercem bývají téměř vždy velmi vyhecované, což nebylo výjimkou ani tentokrát. Šelmám se velmi vydařily úvodní minuty duelu, při nichž si vytvořily dvoubrankové vedení. V druhé části navíc zamířily přesně do klece Středočechů ještě dvakrát a rozhodly tak o svém triumfu. Premiérový bod v dresu Tygrů zaznamenal Tomáš Mojžíš.

Valský stíhá Jarůška

Branky a nahrávky: 14. Musil (Hyka, Stříteský), 26. Urban (Bárta, Hyka), 56. Klepiš (Trončinský) – 5. Krenželok, 12. Jelínek (Vampola, Ševc), 17. Krenželok (Birner, Řepík), 23. Bulíř (Radivojevič), 31. Radivojevič (Mojžíš, Vampola).

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Tuhou bitvu před vyprodanou Home Credit Arénou Arénou a jubilejní desáté vítěství v řadě přinesl souboj třineckých Ocelářů a Bílých Tygrů. V nesmírně vyrovnaných šedesáti minutách byl Třinec během úspěšné série prvním týmem, jenž dokázal modro-bílé v určitých pasážích hry přehrávat.

Nicméně šelmy i tento velmi náročný úkol zvládly, a za rokem 2015 tedy svým fanouškům připravily sladkou tečku.

Branky a nahrávky: 3. Birner (Vampola, Řepík), 34. Šimek (Radivojevič, Krenželok), 60. Valský – 16. Adamský (Kopecký).

Úvodní lednový zápas se Spartou dopadl lépe pro pražský celek, který vybojoval tři body za vítězství 5:2. Nicméně to nic na úspěchu Tygrů neubírá. Impozantní série, alespoň do té doby, než bude překonána, přetvořila dějiny libereckého hokeje.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Muska je zpět!

Nejnovější články

Tomáš Filippi zvolen hokejistou sezóny! Král je nejlepší nováček

Tygři hlásí další návrat. Ofenzivu posílí Adam Musil

Hokej nahradí hudební nářez. Už v pátek v aréně koncert kapely Škwor!

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit