Bílí Tygři Liberec

Adam Dlouhý naskočil do série a připsal si klíčový premiérový gól. Úžasný pocit, usmívá se

Date of publication Author Dominik Jakubec

Plzeň/Liberec - Jeden z klíčů tygřího úspěchu? Možnost doplnit tým v případě zranění hráči z farmy v Benátkách nad Jizerou. Právě to se v šestém čtvrtfinále ukázalo jako velmi zásadní, vždyť Adam Dlouhý přispěl k postupu přes Plzeň důležitým gólem.

Ze sestavy před pátečním utkáním v Plzni vypadli ze zdravotních důvodů Michal Bulíř a Vladimír Svačina, pro tygří smečku to však nebyl žádný neřešitelný úkol. Na jejich místo naskočili Josef Mikyska a Adam Dlouhý, kteří se se svou příležitostí popasovali skvěle.

Sám Adam Dlouhý přitom původně ani v to, že by ještě do čtvrtfinále zasáhl, nedoufal. „Vůbec jsem s tím ani nepočítal. Poslední měsíc jsem jen trénoval, kdyby bylo potřeba naskočit, a ono na to najednou došlo. Jsem rád, že jsem si takovou atmosféru, jaká tu v Plzni panovala, mohl vyzkoušet,“ usmíval se Dlouhý.

Zejména úvod utkání byl však pro Bílé Tygry velmi náročný. Domácí tým vyburcovala bouřlivá kulisa a Indiáni se dostali do vedení. „Nebylo to tak, že by nás vyloženě zaskočili. Hráli aktivně, hodně bruslili a napadali nás. Vytvořili si z toho řadu šancí, které proměňovali, ale naštěstí jsme se s tím vypořádali,“ podotkl mladý útočník.

Premiérový gól v nejvhodnější čas

Úkoly měl podle něj tým trenéra Pešána jasné. „Řekli jsme si, že musíme hlavně hrát zodpovědně odzadu, prostě tu svou hru. Věděli jsme, že šance dřív nebo později zkrátka přijdou, bylo to jen o tom je proměnit.“

A právě Adamu Dlouhému se to povedlo. Zkušenosti sbírá tento dvaadvacetiletý útočník především na farmě v Benátkách, ale když je potřeba, pomůže A-týmu. Ve svém celkově devatenáctém utkání za Bílé Tygry si připsal premiérový gól. „Je to úžasný pocit, v lepší chvíli to přijít nemohlo,“ usmíval se šťastný střelec.

Nyní se bude spolu s týmem připravovat na semifinálovou sérii s Chomutovem. „Je jasné, že budou kousat. Připravíme se na ně, na videu si tradičně rozebereme jejich hru a půjdeme do nich!“ těší se Dlouhý. Třeba v semifinále ještě rozšíří svůj gólový účet.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit