Bílí Tygři Liberec

Aleš Stezka šampionem USHL!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Bílým Tygrům sice začala příprava už v pondělí, některým členům kádru pro příští sezonu však teprve skončil ročník 2016/17. Příkladem je Aleš Stezka, který se velkou měrou v noci z úterý na středu podílel na triumfu Chicago Steels v americké USHL!

Finálová série USHL dospěla za stavu 2:2 až do rozhodujícího pátého duelu. A i ten nabídl nesmírně dramatickou koncovku! V brance u toho nechyběl ani mladý gólman Aleš Stezka, který bude v novém ročníku oblékat znovu dres Bílých Tygrů Liberec. Během utkání na něj letělo hned 46 střel, za záda však pustil pouze jedinou!

Inkasoval hned v první třetině, kterou Sioux City, finálový soupeř jeho Chicaga, ovládlo poměrem 18:3 na střely. I díky skvělému Stezkovi však Steels prohrávalo po nepovedené dvacetiminutovce pouze o jediný gól. Od druhého dějství se už Chicagu podařilo srovnat hru a nakonec přišlo také vytoužené vyrovnání.

Zápas za stavu 1:1 dospěl až do prodloužení a nakonec trval 71 minut a 30 sekund. V tu dobu rozhodl o triumfu Steels útočník Tyler Gratton. Spolu s českým spoluhráčem Ondřejem Kachyňou, který však do finále nezasáhl, se stal Aleš Stezka vítězem prestižního Clark Cupu, tedy trofeje pro nejlepší tým juniorské USHL.

Dosud přitom tento pohár zvedl z Čechů nad hlavu pouze obránce Lukáš Buchta. "Pro takovéhle okamžiky se hokej hraje," svěřil se Stezka klubovému webu Chicaga Steels. Triumf v USHL pro něj znamená v kariéře druhé prvenství, předtím se z titulu radoval se starším dorostem Bílých Tygrů.

Do České republiky se tak tento talentovaný gólman vrátí nejen s cennými zkušenostmi, ale také s velmi cenným úspěchem.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Trénink pohledem T.J. Melancona

Nejnovější články

Vyhrocená série se Spartou pokračuje! Tygři budou doma dotahovat ztrátu

Srdcař Jaroslav Vlach zůstává Tygrem! Smlouvu prodloužil o dva roky

Věnujte pozornost dopravním omezením v okolí Home Credit Areny

Z našeho fanshopu

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Šála PO 2024 tištěná

350 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit