Bílí Tygři Liberec

Bartovič s Dvořákem předvedli výborné výkony na select game!

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Spojené státy americké, Rusko/Liberec - Tygři Jakub Dvořák s Adrienem Bartovičem uspěli na mezinárodních akcích, když dokázali přenést svou formu ze sezony i na select game. Jak turnaje pohledem obou Tygrů vypadaly?

Jakub Dvořák

- 59. ročník PEE – WEE/Québec, Kanada (7-18. únor 2018), WSI Chamonix, Francie (1-5. Květen 2018)

Jak celá akce probíhala a jak vůbec vznikla prvotní myšlenka na cestu do Ameriky?
V únoru 2018 jsme vycestovali s týmem Czech Knights pod vedením trenéra Petra Jonáka na turnaj PEE – WEE do kanadského Quebeku. Turnaj jsme celý vyhráli a stali se tak v 59. ročníku prvními českými „Champions“ v nejvyšší výkonnostní kategorii AAA. Spolupráce s týmem Czech Knights odstartovala telefonátem pana trenéra Táborského, který řekl, že by mě chtěl vidět na ledě prát se o místo na turnaj v Chicagu v roce 2017. Následovala celá řada akcí Czech Knights, kde jsme se s týmem sehrávali na různých kempech a víkendových akcích.

Vyžadovala akce speciální přípravu?
Trénuji naplno, vnímám trenéry a dělám, co mi radí. Makám na sobě i mimo led. Velmi mi pomohl v bruslení Skatemill u pana Jakuba Čutty, doma mám střelnici, kde skoro denně střílím. S mamkou chodím plavat, hraju florbal, basket, tenis… Doma máme navíc malou posilovnu, kde pomalu začínám posilovat. Mamka mi doma vaří samé vývary a hlídá mi jídelníček, také hodně spím.

Dařilo se ti, když se ti podařilo přenést formu ze sezony i na select game. Jak ses na ledě cítil a jsi se svými výkony spokojený?
Ano dařilo, snažím se vždy na ledě nechat duši a bojovat za tým. Poslouchám rady trenérů. Měl jsem výbornou přípravu klubových trenérů Bílých Tygrů Liberec z osmé i sedmé třídy a to konkrétně od pánů Vojtěcha Fialy, Vítězslava Jankových, Ctibora Jecha a Daniela Stehna. Na ledě jsem se cítil super, každý zápas jsem si strašně užíval. Se svými výkony jsem spokojený, ale stále je co zlepšovat a na čem pracovat.



V čem může být podobná akce do budoucna prospěšná?
Každá minuta na ledě je přece prospěšná. Naučím se, jak se hraje na velkých turnajích, kde hrajete proti USA, Kanadě, Rusku a dalším. Musíte ustát tlak, když je v hale i přes 10 tisíc diváků, hrají vám státní hymnu. Turnaje jsou prospěšné také kvůli angličtině, všichni se s námi baví anglicky: protihráči, rozhodčí, na hotelích, nebo v rodinách, kde jsme ubytovaní. Vše si musíme vyřizovat sami bez pomoci rodičů.

Jak se těšíš na příští sezonu?
Na příští sezonu se těším strašně moc. Chci se poprat o místo v dorostu. Budu na sobě makat celé léto. Teď jsem se vrátil z turnaje WSI (World Select Invitational), který se konal ve francouzkém Chamonix, kde jsme se stali opět šampióny nejvyšší výkonnostní kategorie. Na turnaji bylo 18 týmů z celého světa (USA, Kanada, Rusko, Finsko, Slovensko, Švédsko). Po skončení turnaje jsem byl vybrán do All-Stars týmu Evropa. Hrál se exhibiční zápas All-Stars Evropa proti All-Stars USA, Kanada. Dostal jsem se mezi 6 nejlepších beků z Evropy a to je ocenění, které vás posouvá dál a dál a chcete na sobě strašně moc makat. Do All-Stars týmu nás vybírali skauti.



Adrien Bartovič

- Czech Knights ročník 07 Moskva/Dmitrov, Rusko (1.-7. května 2018)

- Účast: Finland SHD, Asmiral Vladivostok, Vitjaz Podolsk, SKA-St. Petersburg, CSKA Moskva, Sweden SHD, AK Bars Kazan Academy, Czech Knights, Dinamo Moskva, Dinamo Minsk, Avtomobil Jekaterinburg, HK Tjumen

Jak celá akce probíhala? Jak vznikla prvotní myšlenka na cestu do Ruska?
Rád se ve volném čase účastním různých hokejových turnajů a akcí i s některými kamarády z týmu Bílých Tygrů. Na jedné akci si mne všiml pan trenér z hokejového týmu Czech Knights a nabídl mi, že se mohu zúčastnit turnaje v USA v Detroitu. Na základě předvedených výkonů v Americe, mi bylo nabídnuto, že mohu jet s týmem na další turnaj, tentokrát do Ruska. Každý den v Rusku jsme odehráli nejméně dva zápasy.



Vyžadovala akce speciální přípravu?
U Bílých Tygrů máme každý den různé tréninky, což mi hodně pomáhá. Doma před barákem mám malou plochu s brankou, kde si střílím buď sám, s kamarády, nebo s bráchou Alexem.

Dařilo se ti, když se ti podařilo přenést formu ze sezony i na select game. Jak ses na ledě cítil a jsi se svými výkony spokojený?
Na ledě jsem se cítil dobře. Vyhovovalo mi, že jsem byl v lajně se svým kamarádem z Liberce Davidem Rozsívalem, který mi umí vždy perfektně nahrát. A celkově jsme byli super parta kluků.

V čem může být podobná akce do budoucna prospěšná?
Určitě je super poznat konkurenci a zjistit, na jaké úrovni se hraje hokej v zahraničí. Moc se mi libí poznávat jiné země a vidět, jak jsou ostatní kluci ve světě šikovní.

Jak se těšíš na příští sezonu a máš rád letní přípravu?
Ano, letní příprava je důležitá. Určitě bych se chtěl v další sezóně zlepšit.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit