Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec vám přejí úspěšný rok 2018

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Kalendářní rok 2017 je minulostí. Bíílým Tygrům přinesl mnoho radostných událostí, které si stojí za to připomenout. Ode dneška už však nezbývá než očekávat nové úspěchy, které přinese nový rok.

Rok 2017 se do klubové historie Bílých Tygrů Liberec zapsal jako druhý nejúspěšnější. V březnu si tým trenéra Filipa Pešána dokráčel pro celkově čtvrtý Prezidentský pohár, když podruhé v řadě ovládl základní část.

Spoustu radosti pak náš tým svým fanouškům přinášel i v play-off. Nejprve si ve čtvrtfinále poradil s Plzní, posléze nezaváhal ani v semifinálových bojích a také chomutovské Piráty vyřadil 4:2 na zápasy. Až ve finále našel přemožitele, když nestačil na suveréna play-off, brněnskou Kometu. I přes hořkost porážky se extraligové stříbro zařadilo mezi největší úspěchy libereckého hokeje.

Zklamaní hráči Liberce

Kalendářní rok 2017 však přinášel i další hokejové radosti. Dominik Lakatoš byl draftován do kanadskoamerické NHL, Radima Šimka si vyhlédli San Jose Sharks, trenér Filip Pešán zase od sezony 2017/18 vede českou reprezentaci do 20 let. Trio Šimek, Jánošík a Bližňák si zahrálo na mistrovství světa v Kolíně nad Rýnem a Paříži.

Také start nové sezony přinesl řadu památných momentů. Přestože se Bílým Tygrům v extralize nedaří tak, jako v předchozích letech, v Lize mistrů se nadechli k pohádkové jízdě. Jako první tým historie soutěže vyřadili švédskou Frölundu, v prosinci si pak pro změnu poradili ve čtvrtfinále Zürich a vůbec poprvé si zajistili postup do semifinále Champions Hockey League.

Petr Jelínek ukořištil puk

Jak je vidět z výčtu úspěchů, na něž Bílí Tygři v posledních takřka 365 dnech dosáhli, zůstane tento kalendářní rok v paměti všech hráčů, členů realizačního týmu, zaměstnanců klubu a především vás, fanoušků, zapsán jako nezapomenutelný.

Nezbývá než věřit, že také rok 2018 bude v historických kronikách vzpomínán jako úspěšný. Bílí Tygři Liberec vám do nového roku přejí mnoho zdraví, štěstí a úspěchů nejen sportovních, ale také těch v osobním a pracovním životě.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit