Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři míří do české reprezentace!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Bílí Tygři budou mít zastoupení v kempu české hokejové reprezentace před blížícím se mistrovství světa. Trenér Josef Jandač povolal Filipa Pyrochtu a Jana Ordoše, ve hře jsou i Ladislav Šmíd a Michal Bulíř.

Jan Ordoš a Filip Pyrochta se přidají ke zbytku národního týmu ve čtvrtek. Pro Ordoše jde o vůbec první pozvánku do seniorské reprezentace, Pyrochta si už během loňského léta v národním výběru zahrál dva přípravné zápasy. Oba mladíci si svou nominaci vysloužili vynikajícími výkony v průběhu celé sezony a především v jejím závěru, kdy se zařadili mezi tahouny týmu.

Počet Bílých Tygrů v reprezentaci navíc stále nemusí být konečný. Ve hře je také povolání Michala Bulíře a Ladislava Šmída. V případě Bulíře se čeká na vyjádření lékařů o jeho zdravotním stavu, Šmída se zatím trenéru Josefu Jandačovi nepodařilo kontaktovat a získat tak jeho stanovisko.

Bez Filippiho a Kvapila

Naopak Tomáš Filippi ani Marek Kvapil, kteří rovněž patřili v play-off mezi výrazné opory Tygrů, do přípravy národního týmu před mistrovstvím světa nezasáhnou. Filippi se omluvil ze zdravotních důvodů, neboť výraznou část ročníku vynechal z důvodu zranění zad. Kvapila Jandač dle svých slov neoslovil.

Česká reprezentace se i s Ordošem a Pyrochtou utká 4. a 5. dubna v Příbrami se Švýcarskem. O týden později se přesune do Francie, kde 13. a 14. dubna změří síly s místním výběrem. Ještě před mistrovstvím světa čekají národní tým také Carlson Hockey Games a Švédské hokejové hry, kde se Češi utkají s tradičními soupeři, tedy Finskem, Švédskem a Ruskem.

Podaří se některému z Tygrů zabojovat o místo na světovém šampionátu?

Jan Ordoš na střídačce

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Tygři v repre: Hrenák vychytal čisté konto, Faško-Rudáš vstřelil tři góly

Registrace na příměstský tábor Hravé prázdniny jsou spuštěny, nepropásni svůj termín

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit