Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři získali mladého šikovného útočníka Lukáše Jaška

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Juniorský reprezentant Lukáš Jašek je novou posilou útočných řad Bílých Tygrů Liberec. Devatenáctiletý centr se s vedením libereckého klubu dohodnul na kontraktu do 30. dubna 2019 s možnou následnou jednoletou opcí.

Třinecký rodák, který sbíral zkušenosti i v nejvyšší švédské juniorské soutěži si v české extralize doposud připsal 68 startů za Oceláře. Liberec je pro něj druhým extraligovým angažmá.

"Lukáš je perspektivní útočník, který na sebe výrazně upozorňoval už v mládežnických kategoriích. Prošel většinou juniorských reprezentačních výběrů a v Třinci si zahrál extraligu už v sedmnácti letech. Věřím, že má před sebou úspěšnou budoucnost a že v dresu Bílých Tygrů prokáže své kvality.“


Profil:

Odchovanec třineckých Ocelářů už v mládí dokazoval, jaký talent v něm vězí. V sezoně 2011/12 jako teprve čtrnáctiletý nastřádal mezi mladšími dorostenci ve 35 zápasech 72 kanadských bodů a pozvolna se prosazoval i v kategorii osmnáctiletých. O rok později už patřil mezi stálice staršího dorostu a naskočil také do dvou utkání juniorky.

V ročníku 2013/14 dokonce vyrazil sbírat cenné zkušenosti do Švédska v dresu Södertälje SK. Po roční anabázi ve Skandinávii se opět vrátil do České republiky, kde na Memoriálu Ivana Hlinky pomohl týmu sedmi body ke stříbrným medailím. Znovu oblékl dres Třince, kde se jako sedmnáctiletý začal prosazovat i v dresu A-týmu.

Během sezony naskočil do 27 zápasů základní části a do jednoho v play-off. Do sbírky si tak připsal stříbrnou extraligovou medaili poté, co Třinec ve finále nestačil na Litvínov. Mladého perspektivního útočníka si všimli v zámoří a v šestém kole si ho v draftu vybral Vancouver. Jašek však i nadále pokračoval v tuzemsku.

Sezonu, která následovala ozdobil mistrovským titulem v třinecké juniorce. Přestože v základní části nastoupil jen do 14 zápasů, připsal si v nich 28 bodů a ve vynikající formě pokračoval v play-off, kde v 10 utkáních pomohl svým spoluhráčům 25 kanadskými body. K tomu si připsal dalších 25 startů v extralize a také první dva góly v nejvyšší české soutěži.

Že se umí prosadit i mezi dospělými, to prokázal také v poslední sezoně. Její část strávil v první lize v dresu Frýdku-Místku, kde ve třiceti duelech nasbíral 28 bodů. Probojoval se na juniorský světový šampionát v kanadském Montrealu a opět soupeřil o místo v A-týmu Ocelářů. Pro ročník 2017/18 se však v srpnu teprve dvacetiletý útočník rozhodl zamířit pod Ještěd a další jeho kroky tak povedou v dresu Bílých Tygrů.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit