Bílí Tygři Liberec

Bitva na soutoku! Tygři v prvním utkání nového roku vyzvou Hradec!

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Jak na Nový rok, tak po celý rok. Tygři si určitě budou tuto pranostiku omílat při cestě do města ležícím na soutoku Labe s Orlicí. V prvním zápase 2017 je totiž čeká nelehký soupeř, účastník Spengler Cupu, Hradec Králové. Zvládnou šelmy náročnou bitvu a přidají šestou výhru v řadě?

Vánoce ve znamení Spengler Cupu

Královehradečtí mezi Vánoci a Novým rokem rozhodně nezaháleli, účastnili se totiž proslulého Spengler Cupu, jenž je nejstarším turnajem na světě. Jako každý rok ho pořádal tým HC Davos, který není Tygrům žádnou neznámou. Východočeši bojovali ve Vaillant aréně statečně, nicméně na těžkou konkurenci nestačili.

Nejprve vyhráli nad Avtomobilistikem Jekatěrinburg (4:3), nicméně poté prohráli s pozdějším finalistou z Lugana (3:4) a následně v pre-semifinále s pozdějším vítězem Týmem Kanady a to poměrem 1:5. V boji o pohár si Kanada poradila s HC Luganem poměrem 5:2.

Ordoš s Vantuchem operují před brankou Hradce

Zimní spánek? Nikoliv, návrat do herní pohody!

Právě kvůli účasti na Spengler Cupu odehráli Lvi poslední soutěžní utkání 22. prosince. V derby porazili Pardubice vysoko 5:1 a zakončili tak poslední měsíc v roce s kladnou bilancí tří výher, jedné porážky a jedné prohry v prodloužení. Mountfield tak bude mít k dobru oproti čelu tabulky hned dva dohrávané zápasy.

Tygři se v zimním období rozhodně ke spánku nepoložili, ba naopak, vrátili se do své pohodové formy. Na svém kontě mají aktuálně pět vítězství a výkony určitě budou chtít přenést i do nového roku 2017. Obzvlášť, když je čeká náročný program. Šelmy vyzvou postupně Hradec Králové, Vítkovice, Kometu a Litvínov.

Roman Will zastavil puk svojí vyrážečkou

Rivalita! Souboj šelem, které si nic nedarují

Při soubojích Tygrů s Mountfieldem je vždy vidět velká rivalita, můžou za to často velmi vyrovnané a vyhecované zápasy, což potvrzují oba duely aktuálního ročníku. V tom prvním naše mužstvo pod Bílou věží padlo 2:3 v prodloužení a během toho druhého soupeři porážku oplatilo výsledkem 2:1.

I třetí vzájemné utkání v pořadí tak bude velmi zajímavé, kdo urve výhru a překlopí statistiky na svou stranu? Střetnutí bude v Hradci Králové začínat v úterý s úderem 18 hodiny.

Bílí Tygři Liberec versus Mountfield HK


Počet zápasů: 14
Bilance: 6 – 2 – 0 – 2 – 4
Skóre: 40:41

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit