Bílí Tygři Liberec

Boj o Prezidentský pohár se zúžil! Obhájí Tygři triumf?

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Po úterních dohrávkách mají všechny extraligové celky na svém kontě přesně 48 odehraných zápasů. Do konce základní části ročníku 2016/17 tak zbývá odehrát pouze čtyři kola a Bílí Tygři jsou velmi blízko obhajobě Prezidentského poháru! Kdo jsou jejich konkurenti?

V tuto chvíli se již souboj o trofej pro nejlepší tým základní části zúžil pouze na tři týmy. Čtvrtý Mountfield HK ztrácí po nedělním vzájemném utkání již patnáct bodů a do boje o pohár tak zasáhnout nemůže. Na dostřel tak zůstávají pouze Sparta Praha a Oceláři Třinec.

Sparta? Teoretická naděje

Pražanům se tato sezona daří. Vždyť v hokejové Lize mistrů dokráčeli až do finále, kde jim titul unikl až v prodloužení. A tučným písmem promlouvají také do pořadí extraligy. Vždyť z posledních pěti zápasů vybojovali jedenáct bodů, o dobré formě Sparty tak není třeba spekulovat. V boji o Prezidentský pohár jsou však ze všech tří konkurentů v nejhorší pozici.

V současné chvíli ztrácejí ze třetí příčky na Bílé Tygry přesně dvanáct bodů. Přeskočit tak svěřence trenéra Filipa Pešána bodově již nemohou. Jedinou nadějí Sparty je v tuto chvíli zisk 99 bodů dorovnat. V tu chvíli by rozhodovala vzájemná bilance, která hovoří ve prospěch Pražanů. Jakmile Tygři získají ve zbylých čtyřech duelech jen jediný bod, Sparta je již nepřeskočí.

Radim Šimek operuje s pukem na modré čáře

Drobné ztráty Ocelářů

Při svém posunu na vrchol Bílí Tygři na prvním místě vystřídali právě Třinec a velmi rychle si vydobyli značný náskok. Ten se v posledních týdnech navíc postupně rozšiřoval. Oceláři nemají špatnou formu, vždyť z posledních sedmi zápasů se jen jednou stalo, že vůbec nebodovali. Ovšem také pouze jednou zvítězili za tři body!

Právě tyto postupné drobné ztráty znamenají, že na první příčku aktuálně ztrácí Třinec devět bodů. K tomu se navíc Bílí Tygři ve vzájemných duelech radovali třikrát oproti jedné výhře Ocelářů, bilance by tak v případě bodové rovnosti hovořila pro Liberec.

Petr Jelínek stíhá třineckého hráče

Chybí poslední krůček

Z pohledu na tabulku je tedy jedno jasné. K jistotě prvního místa po základní části stačí Bílým Tygrům získat tři body. Pokud by naši hráči ve zbylých duelech alespoň jednou zvítězili, bylo by to teprve potřetí od postupu týmu do extraligy, co některý z celků nejlepší umístění po základní části obhájil. Dosud se to za tuto dobu povedlo pouze Pardubicím a právě Bílým Tygrům.

Bude moci tým kolem kapitána Branka Radivojeviče opět pozvednout nad své hlavy Prezidentský pohár, stejně jako po uplynulém ročníku?

Oslavy zisku Prezidentského poháru

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit