Bílí Tygři Liberec

Bulíř poprvé oblékne reprezentační dres! Hrát za národní tým je sen, těší se

Date of publication Author Jaroslav Vondrák

Liberec - Michal Bulíř do letošní sezóny vstoupil ve velmi dobré formě, která ho na několik týdnů vynesla na špičku kanadského bodování extraligy. Několik kol byl vůbec nejproduktivnějším z celé soutěže. To neuniklo ani trenérům reprezentace, kteří libereckého odchovance pozvali na finský na Karlajala cup!

O nominaci liberecké osmdesát osmičky se spekulovalo již delší dobu, ale premiéru v dresu se lvíčkem na prsou si ale liberecký odchovanec prožije až během Karjala Cupu, který následuje v reprezentační přestávce.

Bulíř už však určitou zkušenost s národním týmem přeci jen má. Minulý rok ho tehdejší reprezentační trenér Vůjtek pozval na reprezentační kemp. Do ostrého zápasu ale Bulíř zasáhne až letos. "Pozvánka mě trochu překvapila, ale jsem moc šťastný, že se mi podařilo se do nároďáku dostat, protože možnost reprezentovat svou zem je snem každého sportovce," říká skromně "Bulda".

Rozbruslení, Bulířova záda, dres

Do Finska zamíří spolu s dalším Tygrem, Radimem Šimkem. Společně změří v dresu České reprezentace síly s kvalitní mezinárodní konkurencí. "Těším se, že si vyzkouším jiný hokej než v extralize. Reprezentace je o stupínek výše a já se budu snažit nezklamat," těší se Bulíř.

Reprezentaci mu předpovídal Filip Pešán

Mladému forvardovi se tak daří naplňovat předpověď trenéra Bílých Tygrů Pešána. "Michal by měl být jedním z našich hlavních ofenzivních lídrů s reprezentačními ambicemi. Případné zviditelnění pro český národní tým je pro něho velkou motivací," řekl před začátkem sezóny liberecký trenér o útočníkovi, který s Tygry v červnu podepsal nový tříletý kontrakt.

Michal Bulíř děkuje divákům

Úvod letošní sezony vyšel Bulířovi skvěle a značnou dobu byl i nejproduktivnějším hráčem extraligy, v současné chvíli má na kontě devět bodů za čtyři branky a pět asistencí. K tomu se dvakrát bodově prosadil i v Lize mistrů. I díky těmto výkonům se probojoval až do kádru reprezentace. "Po minulé mistrovské sezóně byl nároďák určitě jedním z mých cílů, takže jsem rád, že se to povedlo," konstatuje Bulíř.

Reprezentační trenér Jandač již před sezónou avizoval, že chce dávat šanci mladým hráčům, a zatím tak opravdu činí. Důkazem budiž to, že se turnaje bude kromě Michala Bulíře účastnit ještě sedmička dalších nováčků. Konkrétně jde o Davida Kämpfa z Chomutova, Karla Vejmelku z Komety Brno, Stanislava Dietze z Hradce Králové, Robina Hanzla a Tomáše Pavelku z Litvínova a Tomáše Hyku s Radanem Lencem z Mladé Boleslavi. "Je skvělé, že mladí dostávají šanci. Je to pro nás všechny vynikající příležitost. Teď už je jen na nás, jak ji dokážeme využít," uzavírá liberecký odchovanec.

Michal Bulíř napadá rozehrávku soupeře

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit