Bílí Tygři Liberec

Češi i podruhé přehráli Švýcary, Pyrochta se uvedl gólem a asistencí!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Česká reprezentace i napodruhé zvítězila v přípravě před mistrovstvím světa nad Švýcarskem. Na výhře 4:1 se podílel také Filip Pyrochta, který si připsal svou premiérovou asistencí v dresu národního týmu, v následném prodloužení dokonce přidal také svůj první gól!

O výhře Čechů rozhodl především skvělý závěr první třetiny. Do 19. minuty se hrálo bez branek, pak ovšem našel Filip Pyrochta parádní přihrávkou Martina Kauta a ten přesnou ranou z mezikruží otevřel skóre. O minutu a půl později už to bylo o dva góly, když Červenka našel před brankou osamoceného Roberta Kousala a ten podruhé rozvlnil švýcarskou síť.

Po polovině utkání přidali Češi po přesné Poláškově ráně třetí zásah. Damien Riat sice v úvodu třetího dějství snížil na 3:1, ale poslední slovo patřilo českému týmu. Pouhých 170 sekund před koncem zachytil Robin Hanzl kotouč a bez sebemenších potíží ho poslal do prázdné branky. Národní tým tak nad Švýcarskem zvítězil 4:1.

Po základní hrací době se oba soupeři střetli také v pětiminutovém prodloužení hraném tři na tři. Po minutě a sedmi sekundách přišel čas Filipa Pyrochty. Ten vystihl rozehrávku Švýcarů a přesnou ranou pověsil puk do horního rohu branky. Stal se tak zároveň jediným střelcem prodloužení.

Oba Bílí Tygři v českém dresu byli v utkání vidět. Pyrochta strávil na ledě více než 21 minut a byl jedním z nejvytěžovanějších hokejistů zápasu. Jan Ordoš posbíral ice-time dosahující takřka 12 minut a dvakrát prověřil brankáře Senna, kterého však nepropálil.

Česká reprezentace středeční a čtvrteční výhrou úspěšně vstoupila do přípravy před blížícím se mistrovstvím světa. Příští týden příprava pokračuje zápasy ve Francii, kde se Češi 13. a 14. dubna utkají s místním výběrem. Podaří se svěřencům trenéra Josefa Jandače navázat na výhry nad Švýcarskem?

Jan Ordoš

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit