Bílí Tygři Liberec

Češi zvládli nájezdové drama, v semifinále olympiády je čeká tým z Ruska

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - To bylo drama! Česká reprezentace na olympijském turnaji změřila ve čtvrtfinále síly se Spojenými státy americkými a fanoušci, kteří si přivstali, si užili pořádně nervózní průběh. Jandačův výběr si nakonec v nájezdech zajistil místenku v bojích o medaile.

Lépe přitom do čtvrtfinále vstoupili Američané. V sedmé minutě otevřel skóre Ryan Donato, který ve dvou vzájemných soubojích nastřílel celkem čtyři branky Slovensku a byl na turnaji jednoznačně nejproduktivnějším hráčem svého týmu. Češi se však nenechali zaskočit a ještě v závěru první třetiny srovnal Kolář.

Ve druhém dějství šli dokonce naši hráči do vedení, když se z hrany levého kruhu trefil Kundrátek, ale tentokrát to byly Spojené státy, kdo rychle zareagoval. Po rychlém brejku dostal v útočném pásmu puk Jim Slater a tváří v tvář Francouzovi českého brankáře propálil ranou k levé tyči.

Skóre se již do konce základní hrací doby nezměnilo, stejně dopadlo také prodloužení. Zápas došel až do samostatných nájezdů, kde z deseti střelců uspěl jen jediný. Petr Koukal provedl parádní kličku, položil si brankáře a posunul puk mezi Zapolskiho betony až do sítě. Jandačův výběr tak i s bývalými Tygry Vitáskem, Řepíkem a Birnerem mohl slavit postup do semifinále.

Také soupeři českého týmu už jsou známi. Budou jimi olympijští sportovci z Ruska, kteří si bez větších potíží poradili s Norskem vysoko 6:1. Hlavní favorité turnaje po úvodním zaváhání se Slovenskem zatím znovu nezaškobrtli a rádi by si zajistili zlaté medaile. Podaří se Čechům ruský tým zastavit?

Semifinále mezi Českem a olympijskými sportovci z Ruska se odehraje v pátek v 8:40.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit