Bílí Tygři Liberec

Česká sledge hokejová reprezentace prosí fanoušky o pomoc

Date of publication Author Redakce

Liberec - Paralympiáda v Jižní Koreji začátkem roku 2018 měla být pro většinu českých sledge hokejových reprezentantů vrcholem jejich kariéry. Po skandálu s dotacemi na sport však hrozí, že se Češi do Pchjongčchangu nepodívají.

Nedávná kauza okolo porcování dotací na sport zastavila tok financí a pro některé menší sporty se situace ukazuje jako likvidační. Stejně je tomu v případě české sledge hokejové reprezentace. Před blížícím se paralympijským turnajem je totiž svazová kasa prázdná a účast na nejprestižnějším sledge hokejovém turnaji je tedy ve velkém ohrožení.

V současné chvíli scházejí sledge hokejistům finance na přípravu a na samotnou účast na kvalifikačním turnaji. "V říjnu nás čeká kvalifikace, před kterou sháníme prostředky, abychom vůbec mohli trénovat nebo třeba vyrazit na soustředění," vysvětluje kapitán reprezentantů Zdeněk Šafránek.

Hráči a vedení reprezentace se tak obracejí s prosbou o pomoc na fanoušky. Podpořit sledge hokejisty může naprosto každý i třeba jen malou částkou. Na případném postupu na paralympiádu do Pchjongčchangu tak můžete rovněž nést zásluhu. Každá koruna se počítá a i ten nejmenší příspěvek se může ukázat jako klíčový, aby mohli čeští sledge hokejisté hrdě reprezentovat svou zemi.

Přispívat můžete zde.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit