Bílí Tygři Liberec

České hokejové hry: Šimkův skandinávský dvojboj

Date of publication Author Jan Kousal

České Budějovice/Liberec - Obránce Radim Šimek prožívá velmi povedené období. S Bílými Tygry si sáhl Prezidentský pohár, v play-off se dostal finále, míří do zámoří a zahraje si i v Paříži na svém druhém mistrovství světa. Ještě před šampionátem absolvoval dva zápasy posledního dílu seriálu EHT v Českých Budějovicích. Jak si vedl?

Radim Šimek reprezentoval v národním týmu na posledním podniku EHT liberecký hokej jako jediný, přesto se sluší připomenout, že během sezóny se do reprezentace probojovali i další Tygři. Dres se státním znakem oblékli také Michal Bulíř, Petr Jelínek a Ondřej Vitásek, který bude v příští sezóně muset na reprezentační srazy cestovat ze švédského Örebro.

Do prvního zápasu s Finskem nasadil trenérský štáb Šimka do obranné dvojice s obráncem Jakubem Kindlem, který působí v kanadsko-americké NHL, kam míří také Radim. Do statistik se sice nezapsal ani jeden, cenný skalp ale slavili oba. Česko otočilo nepříznivý stav 0:2 a udolalo výběr Suomi 3:2.

Šimkův velký večer přišel v sobotu proti silným Švédům. Národní tým znovu prohrával o dvě branky, ve druhé třetině však Jandačovi svěřenci předvedli parádní obrat, který v závěru prostředního dějství dokonal Radim nezištnou dorážkou střely Jakuba Voráčka. Od té chvíle měli Češi utkání pod kontrolou a jasně směřovali ke konečné výhře 8:4. O závěrečnou trefu do prázdné brány se opět postaral Radim Šimek.

Pro poslední zápas českých her dostal Šimek volno, a tak se ho nedělní klání s Ruskem netýkalo. I přesto se dočkal nominace na své druhé mistrovství světa v řadě. Do Paříže se s ním vydají i bývalí spoluhráči z mistrovského týmu Michal Birner a Michal Řepík. Věřme, že národní tým to s nimi dotáhne co nejdál. A třeba se potká i se Slovenskem, které reprezentují Adam Jánošík s Máriem Bližňákem

Radim Šimek si na střídačce rovná dres

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit