Bílí Tygři Liberec

Člen zlaté party Jakub Valský míří zpět k Bílým Tygrům!

Date of publication Author Martin Kadlec

Jakub Valský, jeden z hlavních strůjců zlatého úspěchu Bílých Tygrů v uplynulé sezóně, se vrací do Liberce. Osmadvacetiletý útočník, který v cestě za titulem patřil k nejproduktivnějším Tygrům (41 bodů za 21 gólů a 20 asistencí), odešel po mistrovské sezóně do slovenského Slovanu Bratislava.

V KHL nastoupil celkem k 34 zápasům. Jakub Valský se s Bílými Tygry domluvil na kontraktu do konce letošní sezóny s následnou dvouletou opcí. K týmu by se měl hráč připojit v nejbližších hodinách.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

"Jakub Valský nám v minulé sezóně svými výkony výrazně pomohl k zisku mistrovského titulu a i proto jeho návrat do Liberce, po ne příliš povedeném angažmá ve Slovanu Bratislava, vnímám téměř jako samozřejmost. Je to hráč, který je schopný nastřílet v jedné sezóně 20 branek a jeho příchod by tak měl přinést zvýšení dosavadní ofenzivní síly týmu."

Profil:

Jakub Valský je kladenský odchovanec. Už od mládežnických kategorií na sebe upozorňoval svou šikovností a hlavně vysokou produktivitou. Kladnu dopomohl k republikovému titulu v kategoriích staršího dorostu a juniorů, přičemž se v sezóně 2006/2007 stal také nejlepším střelcem juniorské extraligy s úctyhodnými 39 zásahy.

Jeho výkony neunikly ani trenérům mládežnických reprezentačních výběrů a tak Jakub Valský nastupoval za českou 17“, 18“ i 20“. V seniorské extralize zatím rychlonohý útočník hájil jen barvy Kladna a Bílých Tygrů. Nastoupil zatím téměř k 400 zápasům, v nichž si připsal 143 kanadských bodů.

Od příchodu k Bílým Tygrům v roce 2013 se v sestavě velmi rychle rozkoukal a zařadil se mezi stabilní opory. Podíval se také již do seniorské reprezentace, v roce 2014 byl Vladimírem Růžičkou nominován na Karjala Cup a Channel One Cup. Na konci této sezony dokonce bojoval o místo v reprezentaci pro mistrovství světa, jeho naděje ale týden před turnajem skončily.

V uplynulé sezóně dosáhnul zatím největšího úspěchu svojí dosavadní kariéry. Zaznamenal nejvíce kanadských bodů (41) a povedený ročník v dresu Tygrů zakončil mistrovským titulem.

Připomeňte si nejhezčí momenty Jakuba Valského v uplynulé sezóně

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit