Bílí Tygři Liberec

Co rozhodlo? Začali jsme hrát jednodušeji, hlásí Dominik Lakatoš

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Bílí Tygři předvedli v utkání se Zlínem skvělý obrat, když ve třetí třetině hned třikrát rozbouřili Home Credit Arenu. Vítěznou branku zaznamenal 57 sekund před koncem po úspěšné dorážce Dominik Lakatoš. „Už jsem neměl moc práce, abych puk uklidil do prázdné brány,“ spokojeně vyprávěl šťastný střelec.

Jaký je to pocit, takhle otočit zápas?
Je to krásné. Je to vítězství za tři body, které jsme prostě ubojovali. Zápas nezačal dobře, ale postupem času jsme zvyšovali obrátky a nakonec jsme ho dotáhli do vítězného konce.

Překvapil vás něčím Zlín v úvodu utkání?
Zřejmě tou jednoduchou hrou. Zlín hraje takový nepříjemný hokej a bylo to pro náš těžké. Hráli rychle z pásma, moc se s tím nemazlili, dávali to rychle. To je asi jejich největší zbraň.

Trošku to vypadalo, že jste Berany ke konci utahali fyzicky...
To netuším. Myslím si, že na začátku sezony je každý tým natrénovaný a nabruslený. My jsme jen začali hrát jednodušeji, nahazovat si puky do pásma a víc jsme po nich chodili. Myslím si, že to rozhodlo. Prostě jsme byli takoví vlčáci a nedali jsme jim nic zadarmo.

Myslíš si, že vám v extralize pomáhají zápasy odehrané v Lize mistrů? Třeba právě co se týče kondice.
Samozřejmě! Týmy hrající Ligu mistrů jsou velmi kvalitní a je jedině dobře pro nás, že jsme to okusili. Dva zápasy nás ve skupině ještě čekají a myslím si, že je to moc dobrá zkušenost.

V poslední minutě jsi rozhodl zápas, konkrétně 57 sekund před koncem. Můžeš ten gól nějak popsat?
Čekal jsem před bránou. Byla tam perfektní střela po ledě na betony. Bylo to krásně zacloněné, takže toho brankář moc neviděl. Ke mně se to odrazilo a já už neměl moc práce, abych puk uklidil do prázdné brány.

Po třech extraligových kolech máte v tabulce šest bodů. Panuje s tím v týmu spokojenost?
Samozřejmě panuje spokojenost, ale na druhou stranu to není plný počet. Ale je začátek sezony, vlak nám ještě neujíždí, neujel a ani nám neujede (smích). Věřím, že to takhle bude celou sezonu.

V pátek je na řadě další kolo, tentokrát zápas v Olomouci, která ještě nemá ani bod a určitě do toho půjde na sto procent. Jak se na ni připravíte?
My se připravujeme stejně na každý zápas, takže se i na Olomouc připravíme perfektně a samozřejmě se tam pokusíme vyhrát. Doufám, že nám to vyjde!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Tygři v repre: Hrenák vychytal čisté konto, Faško-Rudáš vstřelil tři góly

Registrace na příměstský tábor Hravé prázdniny jsou spuštěny, nepropásni svůj termín

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit