Bílí Tygři Liberec

Čtvrtfinálové prokletí prolomeno! Pešánova dvacítka si zahraje o medaili!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Buffalo/Liberec - Po dlouhých třinácti letech se české reprezentaci do dvaceti let pod vedením Filipa Pešána konečně podařilo projít přes čtvrtfinále. V úterní bitvě překonali Češi po napínavém boji Finsko 4:3 po nájezdech.

Do utkání vstoupili čeští mladíci velmi dobře. V sedmé minutě se v přesilové hře trefil Zadina a potvrdil, že Pešánovi svěřenci v početní převaze na turnaji válí. Po změně stran se ale Finové dočkali vyrovnání a vzápětí dokonce v polovině utkání otočili na 2:1.

Dvacítka se ovšem nevzdala. Po povedeném sólu srovnal Kristian Reichel a do třetí třetiny se tedy šlo za stavu 2:2. Po Vesalainenově trefě ve 47. minutě to už vypadalo s Čechy špatně, Filip Pešán však se svými kolegy tři minuty před koncem ukázal odvahu a odvolal brankáře Kořenáře. To se ukázalo jako klíčový tah, Zadina totiž vzápětí svou druhou trefou vyrovnal a poslal zápas do prodloužení.

Také v něm měli Finové převahu, ale skvělý Kořenář odmítal kapitulovat. Brankář Benátek nad Jizerou v zápase zlikvidoval více než 50 střeleckých pokusů Seveřanů a svůj výkon korunoval v samostatných nájezdech. Překonal ho pouze Vesalainen, naopak na druhé straně se radovali Reichel a Nečas, což znamenalo jediné - erupci české radosti.

Není divu, vždyť výběru do dvaceti let se přes čtvrtfinále nepodařilo přejít už třináct let. Naposledy se v roce 2005 vraceli z turnaje s bronzovou medailí, tentokrát si o cenné kovy zahrají znovu. Jak se týmu trenéra Pešána závěrečné souboje vydaří?

Semifinále je na programu ve čtvrtek, boje o medaile pak v pátek.

Marek Zachar U20 versus Švýcarsko příprava 2017

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit