Bílí Tygři Liberec

Čtvrtý venkovní duel v řadě! Dokáží Tygři uspět na ledě plzeňských Indiánů?

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Extraligový los byl k Tygrům nekompromisní. Z úvodních dvanácti odehraných duelů jich před vlastními fanoušky sehráli pouhou třetinu. A v pátek zamíří opět na led soupeře. Tentokrát budou jejich soupeřem plzeňští Indiáni. Naváže náš tým na domácí výhru 2:1 z dohrávky prvního kola?

Straka vystřídal Straku

Loňská sezona se Plzni vyvedla. V play-off dokráčela až do semifinále, kde se Spartou bojovala o postup do bojů o titul. Zato úvod letošního ročníku se však Plzeňským příliš nevydařil. V první čtvrtině probíhající extraligové sezony dosud posbírali pouze osm bodů, v základní hrací době dokonce vyhráli pouze jednou. Další dvě výhry přidali v nastaveném čase a po nájezdech.

Vedení týmu se proto rozhodlo, že je potřeba situaci řešit. Před utkáním s Vítkovicemi sáhl generální manažer Martin Straka k velmi těžkému kroku, když odvolal z pozice hlavního kouče svého bratra Michala Straku. Na uvolněné místo se v čele dočasného realizačního týmu posunul právě Martin Straka spolu s Tomášem Vlasákem, premiéra na střídačce jim však nevyšla a z Ostravy se Plzeň vracela s prohrou 1:4.

První vzájemný duel? Premiérový gól i trefa proti bývalému týmu

Přesto však Plzeň i v prvním vzájemném utkání ukázala, že nepůjde o snadného soupeře. Bílí Tygři sice Západočechy přehrávali a přestříleli je vysoko 44:26, pozorná obrana v čele s brankářem Machovským však tlaku dlouho odolávala. Nakonec se však náš tým přeci jen dokázal prosadit a získal tři body.

Duel navíc přinesl hned několik zajímavých příběhů. Soupeř se hned v úvodu dostal do rychlého vedení a měl v utkání navrch, Roman Will si však poradil s trestným střílením a trenér Filip Pešán se rozhodl jednat. Už po pár minutách si vzal time-out a svým svěřencům vyčinil. "Někteří hráči asi neslyšeli dobře pokyny v kabině, tak jsem jim je musel připomenout," komentoval svůj tah po utkání s nadsázkou mladý kouč.

A právě i díky oddechovému času se obraz hry proměnil. Tygři měli rázem navrch a průběh přinesl další příběhy. Ve svém premiérovém utkání se do první extraligový gól postaral Filip Pyrochta, který přesnou trefou vyrovnal. A vítězný gól přidal ve druhé třetině přidal Mario Bližňák, který do Liberce přišel právě z Plzně.

Nyní se Tygři představí na půdě soupeře, kde zakončí šňůru čtyř venkovních duelů v řadě. Zatím pouze jednou z osmi dosavadních zápasů na hostujícím ledě naši hráči odjížděli bez bodu, prokáží to také v Plzni? A přinese nám duel opět podobnou řádku minipříběhů? To se dozvíme už v pátek od 17:30!

Bílí Tygři Liberec versus HC Škoda Plzeň


Počet zápasů: 57
Bilance: 26 – 4 – 3 – 6 – 18
Skóre: 160:161

Domácí utkání s Plzní v dohrávce 1. kola si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit