Bílí Tygři Liberec

Další zápas o šest bodů! Posledním soupeřem před olympijskou přestávkou budou Pardubice

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Jde do tuhého! Tygři v souboji dvou týmů ze středu tabulky zavítají na led Pardubic. Letos ale rozhodně neplatí, že by střed tabulky byl klidný. Ba naopak, v rozmezí pouhých čtyř bodů se totiž tísní pět mužstev. Kdo půjde do olympijské pauzy s lepší náladou?

Uspějí hosté?

Vzájemné zápasy Liberce a Dynama mají tuto sezónu společný faktor - ve všech se zatím radoval tým, jenž nastoupil v domácím prostředí! Tygři v Home Credit Areně zvítězili 4:1 a 4:3, zatímco Východočeši jim ve svém teritoriu uštědřili těžkou porážku 1:5. Modrobílí se budou snažit o změnu tohoto trendu!

Pokud Liberečtí získají tři body, cesta na šestou příčku tabulky bude v případě zaváhání Zlína otevřená. Především ale půjde o veledůležitý sousedský souboj, jehož vítěz si v první řadě upevní pozici v elitní desítce. Pardubice momentálně drží na šelmy jednobodový náskok.

Radost hráčů Plzně

Víkend? Padesát na padesát

Dynamo prožilo velice těžký víkend, střetlo se totiž se dvěma soupeři z horních pater tabulky. V pátek potěšilo své fanoušky ubojovanou výhrou nad Plzní, kterou zdolalo 2:0. V neděli vyrazili Pardubičtí do Brna, kde se po trefě bývalého obránce Liberce, Marka Trončinského, dostali do vedení. Kometa ovšem předvedla obrat a zvítězila 2:1.

Ani v posledních zápasech Liberce nepadalo velké množství branek. Tygři nejprve vybojovali v Chomutově cenný bodík. Prodloužení nezvládli a padli 1:2, stejně se ale dostali před Spartu, se kterou se střetli v neděli. Zápas se dlouho nevyvíjel vůbec dobře, po skvělém obratu, který dotáhl v nájezdech Marek Kvapil, ale Tygři slavili výhru 3:2. Stejně jako Východočeši tedy o víkendu získali tři body z šesti možných.

Roman Will o zápasu se Spartou

"V naší situaci je každý bod dobrý, včetně toho, co jsme vybojovali minulé utkání v Chomutově. Dva body jsou pro nás zlaté. Hrozně si vážím toho, že jsme vyhráli a nepokazili Petru Nedvědovi rozlučku. Stupňovali jsme tlak, ve třetí třetině jsme zaslouženě srovnali a brali bod navíc. Ze začátku to bylo samozřejmě nepříjemné, ale říkal jsem si, že chci klukům pomoct a jel jsem dál."


Kdo získá extrémně důležité body? Dozvíme se od úterních 18 hodin, kdy padne v Tipsport areně úvodní vhazování. Držte Tygrům na východě Čech palce!

Bílí Tygři Liberec versus HC Dynamo Pardubice

Počet zápasů: 63
Bilance: 25– 9 – 1 – 2 – 26
Skóre: 187:177

Adam Dlouhý o nutnosti sbírat body

"Všechny týmy hrají na krev. Do konce zbývá jen pár zápasů a body jednoduše potřebují všichni. Jestli chceme do play-off musíme vyhrávat. Na někoho ten černý Petr holt zbude. Je to tlak, ale člověk si to nemůže připouštět. Je třeba snažit se za každou cenu vyhrávat a nespekulovat, jestli jsme v play-off, nebo ne."


Když se týmy potkaly naposledy, předvedli v domácím prostředí Tygři skvělou třetí třetinu a Pardubice porazili. Připomeňte si utkání v našem sestřihu!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit