Bílí Tygři Liberec

Další ze série venkovních duelů. Bílí Tygři se představí na ledě poslední Jihlavy

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Po prohře s brněnskou Kometou se tygří smečka přesunula do Jihlavy, kde bude v pátek čelit místní Dukle. Liberečtí nutně potřebují získat body a proti týmu z Vysočiny je tak čeká velmi náročné a důležité utkání. Domácí oproti tomu bude v zápase hnát touha přiblížit se z posledního místa ostatním celkům. Kdo uspěje?

Prokletí trvá

Netradičně ve středu se svěřenci dočasného hlavního trenéra Karla Mlejnka představili na ledě Komety, kterou na jejím domácím území porazili naposledy před dvěma lety. Tygři se sice v úvodu zápasu dostali do vedení, jenže Brněnští utkání otočili a své vedení si pohlídali až do závěrečné sirény.

Liberečtí tak opět na Brno v jeho prostředí nevyzráli a jejich smůla na hřištích soupeřů v této sezóně pokračuje. Naše mužstvo navíc nemá začátek nového roku vůbec jednoduchý, jelikož jej kromě Komety čekají ještě další dva venkovní zápasy. První z nich sehrají v Jihlavě, kam se po střetnutí na jihu Moravy v rámci tripu přesunuli.

Nepříjemný prosinec

Dukla po návratu mezi českou elitu zatím nezažívá příliš dobrou sezónu. V tabulce jí totiž náleží poslední pozice a na předposlední Litvínov ztrácí šest bodů. Jihlavští se budou chtít týmu z Podkrušnohoří určitě přiblížit a Bílé Tygry tak čeká náročné utkání proti motivovanému a houževnatému soupeři.

Hráče z Vysočiny navíc jistě povzbudila středeční výhra právě proti Vervě, kterou po divoké přestřelce porazili 5:4. Tímto vítězstvím ukončili hráči Dukly sérii porážek, která se natáhla na šest zápasů. V posledním měsíci minulého roku Jihlava navíc vyhrála pouze jednou a jistě se bude snažit o to, aby leden dopadl z jejího pohledu mnohem lépe!

Jedinkrát za tři body

Šelmy ovšem budou mít o motivaci postaráno také, neboť po prohře s Kometou klesly na jedenáctou, tedy nepostupovou pozici. Tygři se navíc vrací na stadion, kde letos poprvé a zatím i naposledy sebrali domácímu celku všechny tři body, což budou jistě chtít zopakovat.

V rámci české nejvyšší soutěže tým ze severu Čech s Jihlavou ještě nikdy neprohrál, nejhorším výsledkem byla remíza. Poradí si Liberečané s Duklou i tentokrát? To se dozvíme v pátek, úvodní buly padne na ledě Horáckého zimního stadionu přesně v 17:30!

Bílí Tygři Liberec versus HC Dukla Jihlava

Počet zápasů: 5
Bilance: 4 – 0 – 1 – 0 – 0
Skóre: 19:9

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit