Bílí Tygři Liberec

Další „Tygří“ rok pro útočníka Michal Bulíře!

Date of publication Author Klub

Liberec - Liberecký rodák a odchovanec Michal Bulíř nebude ani v příští sezóně chybět v dresu Bílých Tygrů Liberec. Vedení klubu uplatnilo opci, která byla zakotvena v hráčově dosavadní smlouvě. Šestadvacetiletý útočník si tak připíše už svou osmou sezónu v nejvyšší soutěži, všechny přitom odehrál ve svém mateřském klubu. Doposud má Michal Bulíř na svém kontě 357 zápasů, ve kterých si připsal 172 kanadských bodů.

„Michal Bulíř se svým dlouhodobým působením u Bílých Tygrů stal ikonou klubu. Rádi jsme u něj uplatnili opční právo. Další rok by měl Michal ještě více promlouvat do produktivity týmu a být nedílnou součástí nejdůležitějších okamžiků zápasů a celé sezony. Osobně si myslím, že by si svými výkony v letošní sezoně, měl Michal výrazně říci o zahraniční angažmá, má nejvyšší čas.“

Profil Michala Bulíře

Liberecký odchovanec Michal Bulíř pochází ze sportovní rodiny. Jeho otec Petr byl aktivním fotbalistou a v devadesátých letech hrál první ligu za místní Slovan. Není divu, že Michal se v lecčems potatil, i když si nakonec vybral místo míče hokejku. S hokejem začal Michal už ve třech letech a k nejrychlejší kolektivní hře na světě ho přivedl jeho děda Jaroslav Kasík, který tento sport kdysi sám hrál a následně působil jako funkcionář v Liberci.

Už v žákovských kategoriích Bulíř ukazoval, že patří mezi střelecky schopné útočníky. Když mu ani přechod do juniorky nečinil problémy, naskočil 22. prosince 2009 ke své premiéře v seniorské extralize. Na ledě Třince sice Tygři prohráli 5:4, pro osmnáctiletého Michala byl ale start mezi dospělými určitě pěkným vánočním dárkem.

V sezoně 2011/12 už se Michal napevno usadil v libereckém A-týmu. Už v pátém kole zaznamenal svůj první gól v extralize. Při zranění kapitána Petra Nedvěda navíc vedl i liberecký první útok. Jeho nejlepší zápas přišel v play-off, kdy čtyřmi body (3+1) prakticky sám porazil ve čtvrtfinále České Budějovice.

V dalších sezonách se postupně propracoval mezi nejvýraznější tváře Bílých Tygrů a velkou měrou se podílel i na historickém titulu Bílých Tygrů. Vyzkoušel si první i druhou útočnou formaci a v základní části posbíral 34 kanadských bodů. Ve vyřazovacích bojích navíc pomohl týmu dalšími dvanácti body a po boku spoluhráčů z formace Michalů Birnera s Řepíkem zvedl nad hlavu zasloužený pohár.

Michal patřil k důležitým mužům Pešánova výběru i v následujícím ročníku 2016/2017. Jeho výkonu mu vynesly pozvánku do národního týmu, kde si užil zápasovou premiéru na Euro Hockey Tour. Bohužel populárního hráče s číslem 88 brzdily zdravotní problémy, kvůli nimž přišel i o část vyřazovacích bojů.

Zdravotní patálie se mu nevyhnuly ani v minulém ročníku, kdy ho zastavilo vorové onemocnění. Vinou nemoci naskočil v základní části pouze do 32 duelů, na play-off se ovšem vrátil a na ledě ukazoval, že ze svých kvalit nic neztratil. V deseti zápasech vyřazovacích bojů si připsal sedm bodů, vyřazení s Hradcem Králové ale bohužel neodvrátil.

Michal Bulíř

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit