Bílí Tygři Liberec

Derby je tu! Tygři netradičně ve čtvrtek vyzvou na domácím ledě rivala z Mladé Boleslavi!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Šňůra dvanácti zápasů bez prohry sice skončila, Tygři se ovšem nenechali rozhodit a po porážce s Litvínovem si spravili chuť proti chomutovským Pirátům. Nyní svěřenci trenéra Filipa Pešána vyzvou mužstvo, proti kterému úchvatná série začala - Mladou Boleslav. Zápas s již tradičním rivalem se uskuteční neobvykle ve čtvrtek a to od 18:00!

Novým lídrem!

V úterní dohrávce 18. kola se Bílí Tygři na domácím ledě postavili chomutovským Pirátům. Jednalo se o velmi vyrovnaný zápas, který nakonec přinesl rozuzlení až ve třetí třetině, kdy se nejdříve prosadil z neobvyklé pozice před bránou Ondřej Vitásek. Následně výhru pojistil v přesilové hře Michal Bulíř. Souběžně hrála svou dohrávku téhož kola proti Spartě brněnská Kometa, která sice dokázala stáhnout dvoubrankové manko, ale na výhru nakonec stejně nedosáhla a prohrála 2:3.

Tento výsledek mimo jiné znamenal, že se Bílí Tygři poprvé v tomto ročníku ocitli na vedoucí pozici extraligy! Obhajobu titulu nezačaly šelmy úplně podle svých představ, v jedné chvíli se Liberec nacházel dokonce až na desáté příčce. Poté ovšem přišla úchvatná série dvanácti výher v řadě, během níž Severočeši stoupali tabulkou stále výš. Šňůru vítězství sice v neděli utnul Litvínov, to ovšem svěřence trenéra Filipa Pešána nijak nerozhodilo. V následujícím střetnutí si poradili s Chomutovem a osamostatnili se na vedoucí pozici.

Ztratili Bruslaři jiskru?

Mladá Boleslav přivedla přes léto několik zvučných posil, včetně Petra Vampoly, jenž pomohl Liberci k historickému titulu. Středočeši nezačali novou sezónu vůbec špatně a dlouhou dobu okupovali nejvyšší příčky. Jenže poté přišel pokles formy. Mladoboleslavští se postupně propadli tabulkou a nyní se nacházejí na osmé pozici. Z posledních pěti utkání jich navíc tři prohráli.

Bruslaři jsou ovšem stále velmi silní a Bílé Tygry nečeká rozhodně nic lehkého. V posledním kole si navíc naši rivalové připsali velmi cenné vítězství nad třineckými Oceláři, které v divoké přestřelce nakonec udolali před svými fanoušky 5:4. A právě proti Liberci se budou chtít svěřenci Františka Výborného odrazit.

Will proti Boleslavi

Ján Lašák ještě stále není úplně fit, a proto ho v liberecké svatyni více než dobře nahrazuje Roman Will, který dokázal vynulovat i Chomutov, čímž si připsal už pátou nulu v sezóně. Pokud se postaví mezi tři tyče i ve čtvrtek, zachytá si proti týmu, ve kterém až do roku 2014, než se rozhodl pro odchod do zámoří, působil. Utkání pro něj tedy bude o to pikantnější.

Severočeši se s hráči z města automobilů v tomto ročníku už jednou setkali, a to na ledě Mladé Boleslavi. Právě tam začala liberecká dvanáctizápasová série, kterou ukončil již zmíněný Litvínov. Zde si také Ján Lašák připsal jedno z čistých kont, o totéž se nejspíše bude pokoušet i Roman Will. Tygři zakončí proti Středočechům šňůru čtyř domácích utkání, úvodní buly padne přesně v 18:00!

Bílí Tygři Liberec versus Mladá Boleslav

Počet zápasů:24
Bilance:12 – 5 – 0 – 0 – 7
Skóre:76:61

Zápasy s Mladou Boleslaví jsou vždy vyhrocené a jinak tomu nebylo ani minulý rok. Utkání ve kterém Tygři dokázali otočit dvoubrankovou ztrátu si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit