Bílí Tygři Liberec

Devět výher ve vzájemných zápasech v řadě! Připíší si Tygři proti Bruslařům jubilejní desátou?

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Bílí Tygři zakončí třetí extraligovou čtvrtinu v Mladé Boleslavi, na ledě protivníka, kterého v posledních devíti vzájemných soutěžních duelech pokaždé udolali. Přesto je ve ŠkoEnergo Aréně určitě nečeká nic jednoduchého. Nedělní utkání se rozeběhne v 17:30.

Opět na čele

Extraliga se blíží do své závěrečné čtvrtiny a co se týče bojů o pozice do play-off, začíná jít do tuhého. I proto je velmi potěšující, že Bílí Tygři se po výhře nad litvínovskou Vervou opět dostali na první příčku soutěže.

Po Novém roce sice šelmy střídají pravidelně výhru s prohrou, ale o mnoho lépe na tom nejsou ani konkurenti z čela tabulky. V zatím posledním pátečním klání s Litvínovem to už už vypadlo, že zápas dospěje do prodloužení. Kapitán Branko Radivojevič ale gólem pět minut před koncem vyřkl jasné ne a rozhodl o tříbodovém vítězství 2:1.

Boleslav na hraně desítky

Vloni patřila Mladá Boleslav k příjemným překvapením ligy a svou pouť skončila až v semifinále. Právě v této fázi vyřazovacích bojů skončila na hokejkách Bílých Tygrů. Letos to ale u Bruslařů poměrně drhne, zisk padesáti bodů stačí aktuálně na desáté místo.

V lednu přitom svěřenci Františka Výborného nehrají vůbec špatně. Naposledy pomohli Bruslaři Bílým Tygrům do čela, když si za precizní výkon na horké půdě Třince vysloužili tři body za výhru 3:0.

Dilema mezi třemi tyčemi

Co mají oba týmy letos společné, je nejasná situace v brankovišti. V mladoboleslavském týmu měl v minulém ročníku velmi jistou pozici David Rittich. Ten ale odešel do zámoří, a tak Bruslaři angažovali do brány Fina Tarkkiho. Mnohem lépe se ale prezentoval Jan Lukáš, který finského gólmana vystrnadil z týmu. Jenže přišel Brandon Maxwell, další zahraniční brankář. A právě on vychytal nulu v Třinci, takže je velmi pravděpodobné, že nastoupí i proti Tygrům.

Ani Liberec nemá jednoznačnou jedničku. Ján Lašák odchytal poslední dvě utkání s bilancí jedné výhry a jedné porážky. Dá se ale čekat, že další šanci určitě dostane i Roman Will, držitel sedmi čistých kont z aktuální sezóny. Kdo se ale postaví mezi tři tyče v Boleslavi, zůstává hádankou.

Zápasy Bílých Tygrů s Bruslaři přinášejí pravidelně velmi atraktivní hokej. O tom se koneckonců budete moci přesvědčit v neděli, utkání začíná ve ŠkoEnergo Aréně v 17:30.

Bílí Tygři Liberec vs. BK Mladá Boleslav

Počet zápasů: 26
Bilance: 13 – 6 – 0 – 0 – 7
Skóre: 81:62

Drama v posledním utkání rozlouskl v prodloužení Ondřej Vitásek. Připomeňte si pekelnou prosincovou bitvu v následujícím sestřihu:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit