Bílí Tygři Liberec

Disciplína je klíč ke všemu, velí Ladislav Šmíd

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Šňůru domácích zápasů započali Tygři proti Litvínovu. Souboj jasně ovládli a zvítězili 5:1! Brankou se na výsledku podílel také obránce Ladislav Šmíd, jenž se trefil vůbec poprvé v sezóně. "Měli jsme pár docela dobrých bouřlivých porad. Nějaké věci jsme si vyříkali", nastiňuje příčinu konce nelichotivé série porážek.

Tygrům se nepříjemně vzdálily postupové pozice. Na kýžené příčky ztráceli před utkáním pět bodů. Ladislav Šmíd přiznává, že v kabině panovala nervozita. "Nějaká nervozita tam byla. Nevím kolik zápasů jsme dali pouze jeden gól, ale měli jsme pár docela dobrých bouřlivých porad a nějaké věci jsme si vyříkali", nastiňuje situaci. Utkání se přitom v úvodu vyvíjelo podobným směrem, jako ta předchozí. "Po první třetině to bylo klasicky 0:0. Říkali jsme si, že se nesmí stát to, co se stalo proti Vítkovicím, že je tam motáme, točíme a nedáme gól."

Liberecký asistent kapitána uznal především kvalitní výkon celého týmu. "Byl to skvělý týmový výkon. Hráli jsme výborně dopředu i dozadu. Litvínov musel jen nahazovat. Výborný výkon celého týmu! Navíc nás vzadu podržel Roman."

Tygři předvedli po stránce disciplíny velice svědomitý výkon, což si zadák s bohatými zkušenostmi z NHL rovněž pochvaloval. "Disciplína je klíč ke všemu! Zároveň to byl asi nejdůležitější bod těch našich porad. Ukazovali jsme si nějaké fauly, které děláme. Celý zápas jsme to tak nějak dodržovali. Naopak jsme Litvínovu dělali problémy naším pohybem a dostali jsme nějaké přesilovky, které kluci sehráli skvěle."

Liberecký odchovanec se dokonce gólově prosadil, a to vůbec poprvé po návratu pod Ještěd. Žádná oslava se ale konat nebude. "Na nějaké slavení není vůbec čas. Hrajeme ob den, máme čtyři zápasy za sebou doma. Budeme se z nich snažit dostat dvanáct bodů! Víme, v jaké jsme situaci. Teď už koukáme na Zlín", uzavírá Ladislav Šmíd.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit