Bílí Tygři Liberec

Dohrávka prvního kola je tu! Do Home Credit Areny zavítá loni bronzová Plzeň

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Bílí Tygři se v úterý letos podruhé představí na domácím ledě a budou usilovat o první vítězství před svými fanoušky. Pokazit se jim to budou snažit plzeňští indiáni. Loňský bronzový medailista sice nezačal sezonu nejlépe, v minulém kole si však poradili se Zlínem a od této výhry se budou chtít odrazit. Přijďte Tygry proti indiánské smečce v úterý od 18 hodin podpořit!

Rozvážný začátek sezóny

V posledních ročnících patřila Plzeň vždy mezi nejlepší týmy soutěže. Letos však dosud zažívali pomalejší start. Svěřenci Michala Straky sice nejdříve dokázali jako jeden ze čtyř českých týmů postoupit ze skupiny Ligy mistrů, jenže poté přišel začátek extraligy jak ze špatného snu. Nejdříve Plzeňští jen těsně prohráli s Třincem, následně ale přišly zápasy s Chomutovem a Kometou. V obou případech inkasovali hráči z našeho čtvrtého největšího města šest branek. Nutno však podotknout, že všechna zmíněná mužstva se momentálně nacházejí na prvních třech místech tabulky.

Až do posledního odehraného kola byla Plzeň společně s Pardubicemi jediná, kdo nedokázal získat ani bod. První výhru slavili modro-bílí na ledě Zlína, který porazili těsně 2:1. Rozhodně se nedá říct, že by Indiáni disponovali v novém ročníku slabším kádrem. Ten se oproti bronzové sestavě příliš neměnil.

Zatím však Západočechy trápí produktivita. Za čtyři odehrané zápasy vstřelila Škodovka pouhých deset gólů (méně daly jen Karlovy Vary, Olomouc a Vítkovice), přičemž loňský král střelců Dominik Kubalík si připsal pouhý jeden zásah. Lichotivý není ani počet obdržených branek. Ve čtyřech střetnutích jich Plzeň inkasovala 15. Od výhry proti Zlínu se však Indiáni budou chtít odrazit a v Home Credit Areně se pokusí dokázat, že konečně nalezli recept na výhry.

První výhra na domácím ledě?

Ale také Tygři mají o motivaci postaráno. Budou totiž usilovat o první vítězství před svými fanoušky. Svěřencům Filipa Pešána se navíc proti plzeňské Škodovce daří. Z posledních šesti vzájemných duelů nevyhráli hráči z města pod Ještědem pouze jednou. Stalo se tak ve druhém loňském střetnutí, kdy Liberec podlehl svému soupeři po divoké přestřelce 4:5 na samostatné nájezdy.

Zápas bude také pořádně pikantní pro slovenského útočníka Mária Bližňáka, jenž v Plzni až do minulého ročníku působil. Pro hráče s číslem 87 to bude teprve čtvrtý ročník v české nejvyšší soutěži. Kromě Plzně a Liberce nastupoval dříve ještě za pražskou Spartu. Následně přestoupil na několik let do Slovanu Bratislava a v roce 2014 se upsal plzeňským indiánům. Před letošním ročníkem se přímo z Plzně stěhoval do kabiny Tygrů a nyní se představí proti svým bývalým spoluhráčům.

Jelikož se jedná o dohrávku, mají Liberečtí doposud o jeden zápas méně než ostatní. Pokud by v úterý získali všechny tři body, posunuli by se na čtvrté místo, které momentálně patří Olomouci. Dokáží Bílí Tygři letos poprvé zvítězit na domácím ledě? Přijďte to zjistit do Home Credit arény. Úvodní buly padne přesně v 18:00.

Bílí Tygři Liberec versus HC Škoda Plzeň

Počet zápasů:56
Bilance: 25 – 4 – 3 – 6 – 18
Skóre:158:160

Duely s Plzní byly minulou sezónu pokaždé velmi napínavé, dva z nich musely dokonce rozhodnout samostatné nájezdy. Poslední konfrontaci s indiány si můžete připomenout v následujícím videu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit