Bílí Tygři Liberec

Dominik Lakatoš zamíří na šampionát dvacítek. Pojedu tam s odhodláním, říká

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Trenér reprezentace do dvaceti let v pondělí oznámil nominaci na světový šampionát v Kanadě, který se odehraje na přelomu roku. Dle očekávání v ní nechybí ani Dominik Lakatoš. "Na mistrovství světa se velmi těším," usmívá se. Ze sestavy Bílých Tygrů však až do začátku ledna vypadne.

Mladého forvarda tak nečeká vůbec snadný víkend. V neděli po utkání se Spartou hned zamíří na sraz národního týmu, dvacítka pak v pondělí odlétá do zámoří. "Bude to náročné, ale nějak jsem s takovým programem počítal. Vím, že to nebude žádná procházka růžovou zahradou, ale na mistrovství světa se velmi těším. Pojedu tam s velkým odhodláním," říká Lakatoš.

Stejnou zkušenost si vyzkoušel už minulé sezoně, letos však na turnaj odlétá v úplně jiné pozici. Zatímco vloni cestoval s dvacítkou jako mladík, který v extralize teprve sbíral zkušenosti, nyní zamíří na sraz jako hráč první lajny Bílých Tygrů. Mistrovství světa se navíc odehraje v Kanadě, kde bude moci zaujmout spoustu skautů z NHL.

Přesto podle Lakatoše nebude vůbec snadné opustit svůj tým v rozehrané sezoně. "Je to strašně složité. Hraju první lajnu, jsem zvyklý na své spoluhráče... A najednou je musím opustit a měsíc budu bez nich. Nebude to jednoduché, ale věřím, že to já i oni zvládneme," říká.

Dominik Lakatoš

Účast na mistrovství světa hokejistů do dvaceti let s sebou nese také další tradiční úskalí. Mimo domov stráví nejen vánoční svátky, ale také novoroční oslavy. S tím si však Lakatoš po loňské zkušenosti velkou hlavu nedělá. "Tak to zkrátka je. Nebudu zastírat, že to je těžké, ale na turnaj se i tak hrozně těším," uzavírá s úsměvem.

Kromě něj najdeme v nominaci také další jméno, které prošlo libereckými mládežnickými kategoriemi. Filip Chlapík strávil pod Ještědem dorostenecká léta a aktuálně válí v zámořské QMJHL. V realizačním týmu pro změnu působí tygří trenér brankářů Martin Láska.

Dvacítka v pondělí 12. prosince odletí do zámoří, kde ji až do 23. prosince čeká přípravný kemp. Během něj změří síly například s Kanadou nebo se Spojenými státy. Posléze se již přesune do Montrealu, tedy dějiště šampionátu. Ten odstartuje 26. prosince.

U20 Turnaj čtyř zemí - Česká republika gólová radost 2016

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit