Bílí Tygři Liberec

Dvojí souboj s Kladnem či dlouhé cesty na Moravu. Jací budou soupeři pro play-off?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Vyřazovací část sezóny brzy nastane i mladým hokejistům. Akademie Bílých Tygrů si letos nevede vůbec špatně, play-off mají jisté už dva mládežnické týmy a třetí o něj velmi nadějně bojuje. Jak jsou na tom jednotlivé kategorie? A na koho by v následujících bojích mohly narazit?

U20: Drama až do konce

Počet zbývajících zápasů: 4 (2 doma, 2 venku)
Postavení v tabulce: 5. místo (7 bodů)
Ztráta na postupovou pozici: 2 body

Liberecká dvacítka je jedinou kategorií, která ještě nemá postup do vyřazovacích bojů zajištěn. Svěřenci trenéra Valdemara Jiruše nezačali sezónu zcela podle svých představ, postupně se ovšem začali herně i výsledkově zvedat, a nakonec v základní části obsadili sedmé místo, čímž se kvalifikovali do skupiny B o účast v play-off.

V té se naše nejstarší mládežnická kategorie ve vyrovnané tabulce aktuálně nachází na pátém, tedy nepostupovém místě. Na čtvrtou Mladou Boleslav ale ztrácí pouhé dva body, na třetí Pardubice o jeden víc. Boj o vyřazovací část sezóny tak ještě není zdaleka rozhodnut. Velmi důležité utkání čeká Tygry především v sobotu, kdy se představí právě na ledě Bruslařů.

Na otázku, s kým by Liberečtí v případném čtvrtfinále hráli, je ještě příliš brzy. Ve druhé skupině je sice o postupujících víceméně rozhodnuto, o konečném pořadí ovšem nikoliv. Nejreálněji se ale zatím jeví kladenští Rytíři (v úvahu připadá ještě Hradec Králové, Brno a Slavia). Jisté ovšem je, že se liberecká dvacítka bude o postup bít do poslední chvíle. Tým okolo kapitána Tomáše Nezbedy navíc posílili mladí hráči z Benátek a liberecké soupeře nečeká vůbec nic jednoduchého!

U18: Boj o druhé místo

Počet zbývajících zápasů: 1 (doma)
Postavení v tabulce: 2. místo (48 bodů)
Náskok na třetí místo: 1 bod

Osmnáctka si postup do play-off zajistila už po základní části. Neměla to ovšem vůbec jednoduché a účast ve výkonnostně lepší skupině vybojovala až v posledním zápase, které nutně musela vyhrát. Poté ovšem přišel zlom. Tygři se zlepšili v mnoha ohledech, především pak v úspěšnosti střelby, a v nadstavbě bojují o ty nejvyšší pozice. V tabulce za sebou dokonce nechali své přemožitele z úvodu ročníku – pražské týmy Slavii a Spartu.

Svěřence trenéra Milana Plodka čeká poslední střetnutí (doma se Spartou) a stále mají o co hrát. První Salcburk už přeskočit nemůžou, na záda jim ovšem dýchají plzeňští Indiáni, kteří na ně ztrácí pouhý bod a mají odehrané o jedno utkání méně.

K sehrání zbývá už jen minimum zápasů a postupně už se tedy vyjasňují i možní soupeři Liberce pro následující play-off. Pokud by Západočeši Tygry v tabulce přeskočili, naše mužstvo by se v osmifinále utkalo se Zlínem. V případě, že by šelmy druhé místo uhájily, jejich nejpravděpodobnějším sokem by bylo další velmi vzdálené město – Olomouc. V úvahu ještě přichází Mladá Boleslav nebo Havířov, oba však mají ve čtyřčlenné nadstavbě o dvě zbylá postupová místa na Hanáky velkou ztrátu.

U16: Přetlačovaná s Litvínovem

Počet zbývajících zápasů: 3 (2 doma, 1 venku)
Postavení v tabulce: 2. místo (76 bodů)
Náskok na třetí místo: 3 body

Také liberečtí hokejisté do šestnácti let už mají vyřazovací boje jisté. V nadstavbové skupině A už je pořadí prakticky rozhodnuté, jediná změna může proběhnout na druhém místě. To momentálně okupuje právě naše šestnáctka, která o něj bojuje s dalším severočeským týmem, konkrétně s Litvínovem. Vzájemné utkání v poslední čtvrtině nadstavby už mají tyto celky za sebou. Z vítězství se v napínavém utkání radovali Tygři, kteří zvítězili těsně 1:0.

Kategorii U16 nyní čekají poslední tři duely, z nichž musí vyhrát minimálně dva, aby si druhou pozici nadobro pojistili. Pokud by se Liberec udržel na své aktuální pozici, jeho nejpravděpodobnějším soupeřem by se stal mladší dorost kladenských Rytířů. V případě poklesu by se svěřenci trenéra Richarda Loba utkali s jejich soupeřem ze skupiny – s Českými Budějovicemi.

Velmi důležitým faktorem úspěchů v dosavadních utkáních U16 byl nesporně strážce svatyně Pavel Čajan, který předvádí jeden fantastický výkon za druhým. V brankářských statistikách celé soutěže se nachází na pátém místě jak v úspěšnosti zásahů (92,7%), tak v průměru inkasovaných gólů na zápas (1,81). U gólmanů je ovšem nejdůležitější počet výher a těch liberecký maskovaný muž vychytal suverénně nejvíce - 21. Ať už šestnáckta narazí v play-off na kohokoliv, Pavel Čajan jistě bude opět velmi důležitým článkem mužstva.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit