Bílí Tygři Liberec

Extraliga slaví 80 let! Oslavy odstartují již v neděli

Date of publication Author Dominik Jakubec

Praha - Nejvyšší česká hokejová soutěž oslaví v lednu významné jubileum. Přesně 3. ledna to bude 80 let, co se odehrál vůbec první extraligový duel. Extraliga se proto až do ledna ponese v duchu slavnostního programu.

Oslavy odstartují již tento víkend, kdy na sebe v neděli narazí Sparta a Vítkovice. Proč právě tímto zápasem? Byly to totiž právě tyto celky, které na sebe před téměř osmdesáti lety narazily! Slavnostní program pak bude pokračovat až do 13. ledna, kdy vyvrcholí zápasem královéhradeckého Mountfieldu a Zlína.

"Historie ligové soutěže je velmi bohatá, má za sebou 79 sezon. Ročník 1938-39 nebyl dohrán, v sezoně 1944-45 se soutěž neuskutečnila vzhledem ke konci druhé světové války," připomíná ředitel Tipsport extraligy ledního hokeje Josef Řezníček, který sám v nejvyšší české hokejové soutěži mnoho sezon odehrál.

Oslavy zisku Prezidentského poháru

Do extraligy se v její dlouhé historii zapojilo celkem 57 klubů z 39 měst. Bílí Tygři jsou jedním z nejmladších účastníků soutěže, přesto už se během čtrnácti odehraných sezon mezi elitou dočkali mistrovského titulu, na nějž dosáhlo 22 výběrů.

V Home Credit Areně se na program věnovaný osmdesátiletému výročí extraligy můžete těšit 6. ledna, kdy Bílí Tygři přivítají Vítkovice. Konkrétní doprovodný program bude zveřejněn, až se bude tento duel blížit.

Největší událost nebo Legendární pětka

Připomínku výročí však můžete na ledě či dresech vídat již od září. "Všechny kluby nosí na dresech speciální logo s číslicí 80, které mohou fanoušci vidět také na ledových plochách, mantinelech a v propagačních materiálech. Hlavní oslavy plánujeme na 3. ledna příštího roku. Česká televize uskuteční dva přímé přenosy, hrát se bude přesně v den, kdy v roce 1937 proběhla první utkání nově založené soutěže," popisuje Jana Obermajerová, ředitelka společnosti BPA sportovní marketing.

Oslavy zisku Prezidentského poháru
Logo osmdesátého výročí extraligy najdete na dresech poblíž jmenovky

Právě BPA spolu s vedením soutěže připravila pro fanoušky také dvojici anket. Fanoušci budou postupně vybírat Legendární pětku a Největší událost dosavadní historie soutěže. A právě mezi nejpamětihodnějšími událostmi figuruje také loňský rekordní počin Bílých Tygrů, kteří v základní části vybojovali neuvěřitelných 118 bodů. Jak si tento moment povede ve srovnání s ostatními?

Více o oslavách výročí naleznete ZDE. Věnován jim je také speciální portál, kde kromě obou anket naleznete rovněž spoustu zajímavostí nebo podrobných statistik. Tuto stránku můžete nalézt ZDE.

Oslavy zisku Prezidentského poháru

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit