Bílí Tygři Liberec

Filip Pešán: Od mladých hráčů mám velká očekávání!

Date of publication Author Jaroslav Vondrák

Liberec - Liberečtí hokejisté měli v posledních dnech nabitý program. Letní příprava, pod taktovkou trenéra Filipa Pešána, je v plném proudu. „Už jsem se na hokej těšil, stejně tak jako na spolupráci s novými hráči," říká nejmladší extraligový trenér.

Po dovolené naskočili Tygři do letní přípravy, kterou si zpestřili i tréninkem na ledové ploše. Jak jste se na úvod nové sezóny těšil?
Do práce jsem se těšil, bylo to už dlouhé volno. Navíc docela náročné, protože máme malé děti. Jsem rád, že už to vypuklo.

V průběhu dovolené jste navštívil i USA, je to tak?.
Spojil jsem rodinnou dovolenou s pracovním pobytem, takže jsem tam absolvoval několik setkání a telefonátů, ale věnoval jsem se přimárně rodině. Ta hokejová Amerika mě čeká až ke konci června. Trenér Filip Pešán

Jak probíhalo skládání kádru pro nadcházející ročník?
Vytváření týmu pro další rok bylo složité, proto jsem také do Ameriky odcestoval až před začátkem letní přípravy. Skládal jsem jak A-tým, tak Benátky nad Jizerou a k tomu ještě reprezentační dvacítku, takže toho bylo docela dost.

Je soupiska taková, jakou jste si představoval?
Kádr je hotový, nepředpokládám, že by ještě někdo do týmu přišel. Hodně letos očekávám od mladých hráčů a těším se, až začnou naplňovat role, které jsme jim s kolegy přichystali.

Jak hodnotíte návrat Martina Bakoše?
Jsme moc rád, že jsme se s Martinem domluvili. Sice hodně očekávám od Lukáše Jaška a přál bych si, aby dal letos spoustu branek, ale nebylo by fér, házet všechnu odpovědnost na něj jakožto jediného praváka v prvních dvou, třech útocích. Takže příchod Martina Bakoše velmi vítám a věřím, že navážeme na úspěšnou spolupráci. Trenér Pešán s trojicí posil

Jaká bude omlazená brankářská dvojice?
Odchod Jána Lašáka není jen odchodem vynikajícího brankáře, ale i veliké osobnosti v šatně, takže po této stránce nám bude velmi chybět. Věřím, že Roman Will je tak kvalitní a zkušený, přestože je mladý, že s Alešem Stezkou vytvoří výbornou dvojici a nebojím se toho, že budeme mít nejmladší brankáře v lize

Nadcházející ročník bude desátým rokem spolupráce Bílých Tygrů s Benátkami nad Jizerou. Jak bude pokračovat spolupráce s libereckou farmou?
Benátky ukončí spolupráci s Mladou Boleslaví a Spartou, protože mladých a nadějných hráčů teď máme v klubu celkem hodně a chceme na ně sázet. WSM liga od této sezóny nesestupová, takže nový trenér Benátek Jirka Kudrna bude mít klid na práci s nadějnými hokejisty. Myslím, že spolupráce bude probíhat ještě lépe, než doteď.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit