Bílí Tygři Liberec

Filip Pešán: Sezóna byla úspěšná, musím hráčům poděkovat

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Dvojí finále. Jednou mohl trenér Filip Pešán společně s týmem oslavovat titul, podruhé, letos, obdržel stříbrnou medaili. Jak sérii s brněnskou Kometou a celou sezónu vidí? „Je to rozhodně úspěch. Jsem přesvědčený, že toto poslední v základní části a play-off nám nikdo netipoval. Jsem hrozně rád, že jsme sezónu dokázali projít se ctí a kvalitou výsledků."

Jak je náročné skousnout finálovou prohru?
Myslím si, že rozdíl mezi prohrou 0:4 na zápasy nebo 3:4 není. Buď člověk sérii zvládne, nebo ne. Vloni jsme ve čtvrtfinále nebo semifinále vyhráli série 4:0, letos 4:2 a rozhodně to neznamená, že bych neměl stejnou radost. To samozřejmě platí i pro smutek. Možná, kdybychom prohráli 3:4 bolí to ještě víc, takto je to jasné.

Vypadalo to, jako kdyby Kometa nepovolila našemu mužstvu použít největší zbraně.
Ve čtvrtém utkání jsme se pokusili o podobný styl hokeje, který hrála Kometa. Půlku zápasu jsme se snažili hrát ve středním pásmu, dařilo se nám to, měli jsme i pár šancí. Utkání bylo o tom, kdo dá první gól. Zase přišly dvě branky bruslí po střelách mimo tři tyče. Šli jsme tomu málo naproti, protože jinak si nedokážu vysvětlit, tolik vlastních a nešťastných gólů.



Určitě teď druhé místo bolí, ale sezóna se bude určitě hodnotit pozitivně, že?
Je to rozhodně úspěch. Jsem přesvědčený, že toto poslední umístění v základní části a play-off nám nikdo netipoval, ani my sami sobě. Jsem hrozně rád, že jsme sezónu dokázali projít se ctí a kvalitou výsledků. Musím hráčům poděkovat.

Byl ve finále nějaký moment, který by vás mrzel?
Nemyslím si, že by byl jeden moment. V každém zápase rozhodla jedna branka, jeden odraz, nešťastný gól. Můžu jmenovat například gól necelé dvě vteřiny před koncem první třetiny úvodního zápasu série, kdybychom ho nedostali, možná by série byla jiná, možná taky ne. To je ale kdyby hokej a ten nehrajeme. Prohráli jsme 0:4, zlomový moment nemám.



Byla cesta do finále jiná než vloni?
Ano, byla. Vloni jsme procházeli zápasy a play-off série s větší lehkostí než letos. Tento ročník byl odbojovaný s těsnými výsledky a to jak v základní části, tak play-off. Byli jsme vyčerpaní, ubojovaní a to je ten velký rozdíl.

Co říct k soupeři?
Na papíře měla Kometa jednoznačně nejsilnější tým v lize, což potvrdila i ziskem titulu. Blahopřeji jim. Líbilo se mi, jak hráči plnili taktiku, která mohla být nepopulární, ale účelná. To je hlavní důvod, proč Kometa vyhrála titul.

Sezóna je u konce, jaké jsou vaše osobní plány?
Asi poletím do Ameriky, ale potřebuji si od hokeje trochu odpočinout, mám toho nyní plné zuby. Jsem oficiálně pozvaný na kemp New York Rangers. Ten se koná v červnu a je to prozatím jediná akce, o které vím.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit