Bílí Tygři Liberec

Filip Pyrochta si nakonec na světovém šampionátu nezahraje

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Od skončení play-off bojoval obránce Filip Pyrochta o své místo na soupisce českého národního týmu pro světový šampionát. Přestože s týmem odletěl do Kodaně, sen o startu na turnaji se mu v neděli odpoledne definitivně rozplynul.

Pyrochta bojoval o účast na mistrovství světa skutečně srdnatě. Kromě přípravných zápasů proti Švýcarsku a Francii nastoupil v českém národním týmu také na Carlson Hockey Games v Pardubicích, které Češi ovládli, a rovněž na Švédských hokejových hrách. Následně nechyběl mezi hráči, kteří zamířili do dějiště šampionátu, tedy do Kodaně.

Po připojení dalších obránců Šuláka a Hronka však mladý tygří bek doplatil na přetlak v české defenzivě. Realizační tým napsal na soupisku pro úvodní duel se Slovenskem pouze sedm beků, mezi něž se Pyrochta nevešel. Vítězství 3:2 po prodloužení nad výběrem našich východních sousedů, v jejichž dresu nastoupil také další Bílý Tygr Adam Jánošík, tak sledoval pouze z tribuny.

V průběhu neděle přišel konečný verdikt. Dlouhý Pyrochtův boj o start na mistrovství světa odpoledne skončil, když tiskový mluvčí českého národního týmu Stanislav Zikmund oznámil, že spolu s dalším obráncem Davidem Musilem v reprezentaci končí a vracejí se z Kodaně domů.

Premiéra Filipa Pyrochty na velkém mezinárodním turnaji se tak alespoň prozatím odkládá. Přesto bude jistě mladý bek na závěr sezony 2017/18 vzpomínat v dobrém. V národním týmu se mimo jiné uvedl asistencí v přípravě proti Švýcarsku a v následném prodloužení přidal také první branku v českém dresu.

Po Pyrochtově konci zůstává jediným Bílým Tygrem na turnaji obránce Adam Jánošík, který nastupuje za slovenskou reprezentaci.

Adam Jánošík

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit